Especials

Escapa un cap de setmana a Lisboa!

La capital de Portugal és molt rica en arquitectura i cultura
By , on 28 de octubre de 2011

Viatjar a Lisboa és essencial si planeges una escapada a Portugal. La ciutat està dividida en diferents zones, cada una més bonica i impressionant que l’anterior.

Les noves i antigues construccions es troben a Lisboa

La Baixa és una de les zones de les que segur has sentit parlar. És el centre històric de Lisboa i per això la part més visitada. Allà hi podem trobar el Castell de San Jorge, la Plaça del Rossio i la Rua Augusta, aquesta última és el carrer principal de la Baixa i on es trobem situades els principals comerços. Per poder conèixer bé i a fons la zona el millor que podem fer és caminar, normalment el temps a la ciutat és bastant càlid així que només et caldrà agafar unes sabates ben còmodes i llançar-te al descobriment. A un dels carrers situats a la dreta de la Rua Augusta està l’elevador de Santa Justa, un ascensor tradicional de ferro forjat que anys enrere unia la Baixa amb la zona alta de la ciutat. Si seguim la Rua arribarem a la Plaça del Comerç, una plaça oberta al riu Tajo en el que es troba la seu de diversos ministeris.

Entre el Castell de San Jorge i el riu trobarem el barri d’Alfama, una zona de carrerons i cases típiques pel que segur que t’encantarà passejar. Un altre dels espais de Lisboa que no et pots perdre és el Chiado. Es tracta d’un dels espais més cars i elegants de la capital de Portugal i el lloc on podrem trobar el Museu Arqueològic, antic Convent do Carmo. El Barri Alt és un dels llocs de copes de la ciutat; de fet no es estrany veure a la gent bevent i conversant al carrer, fora dels bars. Una miqueta més lluny del centre està Betlem, una zona molt turística i recomanable. Només en aquest punt de la ciutat trobem tres dels monuments més importants de la ciutat: la Torre de Belem, el Monestir dels Jerònims i el Monument als Descobridors.

El 1998 es va fer a Lisboa la Expo 98 i com passa sempre que s’organitzen esdeveniments d’aquesta envergadura la ciutat es va transformar. Una petita ciutat va néixer dins Lisboa i no tenia res a veure amb la gran; edificis modernistes i una arquitectura molt innovadora. Una zona que es pot visitar si es passen bastants dies a la ciutat però que no es prioritària.

Hi has estat algun cop? Què et sembla?

Imatge | Fr Antunes

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Escapa un cap de setmana a Lisboa!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio