Especials

Gaudeix de les vacances a Fuerteventura

Una de les illes canàries més grans
By , on 27 de febrer de 2012

L’illa de Fuerteventura, a l’arxipièlag de les Canàries, s’enorgulleix de tenir les millors platges de l’Atlàntic. Aquest illa, una de les més grans, es troba a la part oriental, a menys de 100 Km. de la costa africana. Sense dubte, fer viatges Fuerteventura pot ser una de les millor decisions que prenguem de cara a les properes vacances. Algunes de les seves característiques més destacades són el silenci, l’especial sorra blanca producte de l’erossió dels petits moluscs i en general les seves intenses platges. No en va, des del 2009 la totalitat de l’illa forma part de la reserva de la biosfera que estableix la UNESCO.

Parc Natural de Corralejo i illot de Lobos, al nord de Fuerteventura

Un dels indrets amb més encant de tota la illa és la Montanya de Tindaya, també coneguda com la montanya sagrada i a on s’han trobat restes arqueològiques que constaten la presència d’aborígens en la zona ja fa milers d’anys. El “majos”, com s’anomen els primers habitants de l’illa, van deixar grabats a les coves i parets de pedra de la montanya. Aquestes mostres d’art rupestre s’han conservat fins a l’actualitat tot i l’explotació de la traquita, la pedra volcànica autòctona que és de molt emprada en ornamentació.

El “Malpaís de la arena” y les dunes de Corralejo y Lobos són les altres zones protegides de Fuerteventura. El primer és el resultat d’una de les darreres manifestacions volcàniques de l’illa, un paisatge de sorra i pedres generat per l’activitat del Volcán de la Arena. El parc natural de Corralejo y la isla de Lobos, al nord de Fuerteventura, és un conjunt de gran valor geològic, amb una gran extensió de dunes, un altre volcà i un petit illot a menys de 2 Km. de distància on fa segles es podien veure gran quantitat de foques monjo. Avui no n’hi ha cap, però en canvi hi conviuen centenars d’espècies vegetal i una gran varietat d’animals.

L’oferta turística de Fuerteventura és molt completa i està pensada especialment per un turisme de tipus familiar o de relax. Durante les nostres vacances a Fuerteventura podem aprofitar per fer una mica d’exercici amb excursions a peu o bé en bicicleta de montanya per camins que travessen paratges desèrtics, volcànics i platges. També podrem gaudir de l’illa a sobre d’un camell, en jeeps, motos o quads, practicar equitació mentre descobrim els més interessants racons de Fuerteventura o navegar al voltant de l’illa en embarcacions d’esbarjo.

En quant a la gastronomia, donat que el terra de l’illa és àrid i les precipitacions són mes aviat escases, el conreu de la terra és força complicat. És per això que els plats típics de Fuerteventura estan molt relacionats amb el mar i el productes dels ramats (sobretot les cabres, de les que s’extreu també el formatge típic de l’illa).

Foto | Mataparda a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Gaudeix de les vacances a Fuerteventura”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio