Especials

Isla Vieques a Puerto Rico, un tresor del carib

Viu l’espectacle de la llum natural a les aigües de la badia luminiscent
By , on 29 de maig de 2012

Si esteu planejant uns viatges Puerto Rico de vacances, potser hauríeu de pensar en fer una excursió a la illa de Vieques, a l’est d’aquest país caribeny. Per què? Doncs perquè allà es produeix un fenomen natural d’aquests que es poden denominar “estranys” a les seves aigües. En concret, a la seva badia es pot gaudir de l’espectacle únic de la luminiscència.

Navio Beach, a l'illa de Vieques, Puerto Rico

Tot aquest fenomen està causat per uns organismes vius. És el mateix que coneixem que es produeix en els fons marins, on no hi arriba la llum però en canvi algunes espècies s’il·luminen biològicament. A la badia de la luminiscència, el que succeeix és que hi ha una altíssima concentració d’un organisme unicel·lular anomenat “dinoflagellata”. Aquest ésser viu és el que, per una sèrie de reaccions químiques, produeix la llum. El més sorprenent és que aquestes reaccions es produeixen molt a prop de la superfície i, per tant, es pot veure fàcilment.

En aquesta zona de la Badia Luminiscent de Vieques s’organitzen sortides nocturnes en kayak i per fer submarinisme o nadar en aquest mar il·luminat. Per gaudir d’una experiència fascinant com aquesta calen unes condicions de llum de la lluna específiques que ho permetin. En principi, el millor moment és quan no hi ha lluna o quant aquesta està creixent o decreixent. Una excursió amb lluna plena, tot i que pugui semblar molt especial, no té sentit perquè no s’apreciarà bé la luminiscència.

Per fotografiar aquesta luminiscència cal disposar d’una càmera d’una gran sensibilitat a la llum i amb la que es pugui regular el temps d’exposició. Les càmeres totalment automàtiques no aconsegueixen reproduir la bellesa d’aquest fenomen natural. Els fotògrafs més professionals, inclús poden arribar a captar el dinamisme d’aquesta lluentor natural.

Apart de visitar la badia luminiscent, a l’illa de Vieques també es poden realitzar les típiques activitats que proposen els hotels i resorts del carib. Es poden fer excursions, submarinisme i es pot muntar a cavall. L’allotjament a aquesta zona també és molt recomanable i hi trobem hotels i viles per llogar, com ara les de Quinta Jacaranda Villa o el Crows Nest Guesthouse and Villa’s. Aquests allotjament es lloguen per setmanes i el seu preu varia en funció de les temporades (entre 2.800 i 4.200 dolars per setmana). Al Crows Nest Guesthouse, donada la seva ubicació a la falda d’un turó tropical, les vistes de les habitacions és espectacular. Per arribar a Isla Vieques des de qualsevol lloc del món, cal arribar primer a Puerto Rico. Des de la localitat de Fajardo surt un ferry que porta a l’illa en aproximadament una hora de viatge.

Foto | mark_donoher a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Isla Vieques a Puerto Rico, un tresor del carib”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio