Especials

La cultura viu a Madrid

Teatre, musicals, museus i institucions nacionals són alguns exemples culturals
By , on 20 de agost de 2011

Ara que ja no n’hi ha aquesta xafogor que no permet gaudir del carrer sense buscar el resguard salvador d’ombres o de l’aire acondicionat. I és que tots els viatgers experts saben que setembre és el mes ideal per fer un turisme més actiu i allunyat del tradicional estiuenc de les platges. És per això que és el moment ideal de mirar els vols a Madrid per trobar un que estigui a bon preu gràcies a que la temporada alta ja ha tocat a la seva fi.

La Plaça Major és un exemple de cultura tradicional a Madrid

Tot i que podríem parlar i assenyalar de les excel·lències del trio museístic d’or de la capital madrilenya, format pel Museu del Prado, el Museu Thyssen-Bornemisza i el Museu Reina Sofia, pot ser hauríem de deixar-ho per un altre viatge, tot i que és del tot imprescindible visitar aquestes tres institucions culturals de primer ordre mundial. En aquest viatge què millor que visitar altres possibilitats que ofereix Madrid.

Per començar, ja se sap que si hem de parlar de teatre i de musicals, és al escenari madrileny qui pot presumir que és el centre espanyol on la majoria de grans estrenes tenen la seva primera pressa de contacte amb el públic. D’aquesta forma, quan ja ha passat un temps i el públic madrileny ja està cansat, és quan viatja a d’altres ciutats espanyoles. Tot i que no hi ha un carrer que aglutina a la majoria de teatres, sí estan prou a prop com per conèixer els més importants. Des de el meu punt de vista són els següents: el Teatre la Latina, el Teatre Espanyol, el Teatre Compac Gran Via, el Teatre La Zarzuela i el Teatre Alcàzar.

Però, sense cap mena de dubte, el gran teatre madrileny, sobre tot pel seu interès arquitectònic i històric es el Teatre Real, institució que va ser fundada per la reina Isabel II per convertir-se en una dels principals operes del món. Després de la seva reapertura a l’any 1997 és l’escenari de privilegi d’alguns dels muntatges més importants del panorama internacional.

Per altra banda, és imprescindible visitar altres centres culturals com Caixaforum Madrid on es pot gaudir de mostres d’art antic, modern i contemporani, amés de la música, poesia i qualsevol mostra artística en un centre polièdric que de seguida s’ha fet amb un lloc al panorama madrileny. Per finalitzar aquest recorregut, visitar la Biblioteca Nacional no només per ser el centre depositari del Patrimoni Bibliogràfic i documental del país, sinó que és un edifici renaixentista de gran dimensions i de una gran bellesa.

Fotografia: Jean-Pierre Dalbera

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La cultura viu a Madrid”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio