Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Les receptes més especials de l’Habana són el porc a la pua, ‘l’ajiaco’, el rostit, el ‘congri’ (d’influència africana), les gambes, les llagostes… i com no, l’arròs a la cubana. De fet, aquest plat ha patit moltes variacions en el viatge cap al nostre país; la forma tradicional de preparar-lo és amb plàtan, ceba, carn i ou, així que apunteu la recepta! Pel que fa als postres, no podeu marxar de l’Habana sense provar el ‘guengel dolç’, preparat amb blat de moro mòlt, canyella, sucre i dolç de coco. Per beure? Òbviament uns daiquiris i uns ‘mojitos’ ben freds.

Per últim, un restaurant recomanat i segur que conegut, el més famós de tot Cuba, ‘La Bodeguita del Medio’, ideal per menjar amb els amics i situat al costat de la Catedral. L’únic problema és que com que és un lloc molt famós s’ha convertit en un reclam turístic en tota regla i és molt complicat trobar-hi lloc. Si t’armes de paciència i tens sort, segur que trobes una taula!

Has estat algun cop a Cuba? Què t’ha semblat la seva gastronomia?

Imatge | TheHungryDudes

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio