Especials

Les illes Canàries, tan lluny, tan a prop

By , on 21 de novembre de 2012

Tenerife

La illa més poblada de tota Espanya, i la més gran de tot l’arxipèlag canari poseeix una bellesa increïble i plena de contrastos a tan sols unes tres hores d’avió de la península. Tot i que pertany a territori español, es troba a uns 1.000 kilòmetres d’aquest, i a 300 kilòmetres del continent africà.

Viatjar a Tenerife és, per tant, una experiència única a on ens hi trobarem arropats per l’afecte dels vilatans. ¿Què té aquesta illa de 2.034,38 kilòmetres quadrats que enlluerna tant? El més conegut per a tots és el Parc Nacional del Teide, a o s’hi troba el pic més alt d’Espanya, amb 3.718 metres, que alhora és el tercer volcà més gran del món des de la seva base.  A més, aquest part va ser declarat Patrimoni de la Humanidad per la UNESCO l’any 2007.

Com que Tenerife es una illa d’origen volcànic, els seus paisatges són molt variats i impressionants, tant que compta amb zones d’erupcions volcàniques, d’altres semidesèrtiques, frondoses amb extensos boscos y platjes naturals.

Fruit de tot això, compta amb una ample diversitat ecològica, on s’hi originen microclimes. És possible caminar per alguns dels seus parcs i passar per més de cinc d’aquests, així com trobar una flora molt variada, amb 140 tipus de vegetacions exclusivamente tinerfenyes.

El seu clima és, sens dubte un altre dels punts a favor per a decidir-se a passar unes vacances a Tenerife, ja que la illa compta amb càlides temperatures durant tot l’any i molts pocs dies de pluja al mes. Per moure’ns per la illa, res millor que les guaguas, que és el nom que a les Illes Canàries reben els autobusos. Amb serveis regulars per recorrer tots els seus emplaçaments importants i preus més que recomanables.

Mmmm…i no podem oblidar-nos de la seva gastronomia. Són famossísimes les seves “papes amb mojo”, és a dir, patates amb una típica salsa canària de color ver que li dona un toc picant i deliciós al tubercle més important de la illa (com també ho són els plàtans).

Podem fer-ne un tast de la seva gastronomia caminant pel centre històric de La Laguna, on hi trobarme molts locals per gaudir del millor menjar de la illa. A més, a San Cristòbal de La Laguna, també declarada Bé Cultutal i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, els seus carrers ens transporten a edificis centenaris on conèixer a fons la història de la ciutat, i a on s’hi ubiquen infinitat de tendes per comprar un record de la nostra meravellosa estada, com vins de gran qualitat, artesania canaria i souvenirs.

Foto: reservasdecoches.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les illes Canàries, tan lluny, tan a prop”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio