Especials

Miniguia pels viatges a Roma

Repasem els principals indrets de la ciutat imperial que no et pots perdre
By , on 27 de març de 2012

La Setmana Santa ja és aquí i encara com a temps de trobar una bona oferta per passar uns dies de viatges a Roma. La capital italiana ofereix un gran ventall de destinacions turístiques ja que recull en una mateixa ciutat el llegat de l’Imperi Romà i també tot el classicisme del Renaixement i l’esplendor del Barroc.

El Panteó Romà és un dels indrets que no pots deixar de visitar

Qualsevol viatge a Roma té uns visites obligatòries que ningú s’hauria de perdre. Pels amants de la història, les ruïnes romanes són sense dubte el destí preferit i el Coliseu un dels punts culminants d’aquestes visites culturals. El Coliseu de Roma és ni més ni menys l’anfiteatre més gran del món i simbolitza clarament el que va ser l’antiga civilització romana. Aquest recinte, que es conserva prou bé, va ser testimoni de les més ferotges lluites de gladiadors.

A prop del recinte del Coliseu trobarem una altra de les mostres més significatives dels temps antics: l’Arc de Constantí. Aquest arc de triomf es va construir en honor de l’emperador Constantí per les seves victòries, cap allà el segle IV. L’arc imposa per les seves mides i està considerat entre el més grans que encara es conserven.

El fòrum romà i el Panteó són altres dels punts més interessants d’una visita a Roma antiga. Les dimensions de les ruïnes del fòrum són una bona mostra de les dimensions que tenia el recinte i de la grandesa de Roma fa dos mil·lennis. El fòrum era el centre neuràlgic de l’activitat comercial i política de Roma, metre que el culte es desenvolupava en temples com el Panteó, dedicat a tots els Deus. Aquest temple romà clàssic s’ha conservat extraordinàriament bé i destaca per la seva forma circular, la cúpula perfectament simètrica i per les obres que a dins es conserven (d’èpoques anteriors).

Apart de la Roma antiga, la capital d’Itàlia també té un gran llegat artístic derivat dels moviments artístics del Renaixement i el Barroc. La Ciutat del Vaticà és per sí mateixa una gran zona monumental que ens pot ocupar més d’un dia en visitar: la plaça i la basílica de Sant Pere són els dos grans referents. A prop, tot creuant el riu Tíber, el Castell de Sant’Angelo, de forma circular, és la seu imponent d’un museu i un mirador excepcional per contemplar tot l’esplendor de l’actual Roma.

La ciutat moderna és cosmopolita i ha après a conviure amb les ruïnes de la Roma antiga i els edificis clàssics. També en destaquen les fonts, com la Fontana de Trevi, i les places, com la Plaça d’Espanya o Piazza Nova, on es concentra un gran nombre de turistes buscant la fotografia perfecta que els faci recordar el viatge.

Foto | ReservasdeCoches.com a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Miniguia pels viatges a Roma”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio