Especials

Roma, bressol de cultures i art

La capital italiana destaca pels nombrosos indrets d’interès turístic i cultural
By , on 30 de juny de 2012

Si has aconseguit arribar a final de mes i els bancs et deixen respirar com per sortir uns dies, enhorabona, et proposem unes vacances molt interessants perquè gaudeixis de viatges Roma, de la seva riquesa artística i arquitectònica, de la seva cultura i de les seves ofertes d’oci.

la Basílica de Sant Joan de Latran a Roma, en origen la més antiga del món

El primer que ens ve a la memòria quan sentim parlar de Roma són les seves restes arqueològiques i els edificis conservats del seu passat imperial. El Coliseu, el Fòrum Romà i el turó Palatí, les catacumbes, el Castell de Sant’Angelo, les termes de Caracal·la, els fòrums imperials i els mercats de Trajà, l’antiga casa de Neró o el Panteó són sense dubte uns dels majors reclams de la capital italiana.

Evidentment, hi ha una altra Roma apart de la històrica, que és la que manté l’esplendor i la riquesa del Renaixement i el Barroc. Per exemple, Roma està plena d’esglésies, la majoria d’elles construïdes a sobre de temples romans, que ofereixen un gran ventall d’estils arquitectònics que van des dels inicis del cristianisme, com ara la Basílica de Santa Maria la Major o Sant Joan de Letran, considerada l’església més antiga de món (tot i que al segle XVI va ser derruïda gairebé totalment i reconstruïda al sgle XVII) fins a l’esplendor del Renaixement, quan es va construir l’actual Basílica de Sant Pere (la seu actual de l’Església Catòlica).

La següent aturada obligada a Roma és la Fontana de Trevi. Aquest és un punt molt característic que s’ha vist immortalitzat al cinema en moltes pel·lícules, especialment a “Vacaciones en Roma”. Tot i no ser la font més gran de la ciutat, sí és la més coneguda. Al seu voltant pots trobar nombroses gelateries i molt d’ambient. Per continuar amb la tradició, cal portar algunes monedes i llançar-les d’esquenes a la font per sobre de l’espatlla esquerra al temps que demanem un desig.

Apart de les fonts, a Roma són molt abundants les places i algunes d’elles són també molt famoses. Potser la que més es veu i la que més visitants rep és la Plaça d’Espanya, amb les seves conegudes escales que porten des de la font de la Barcaccia fins a les portes de l’església de Trinità dei Monti. Aquestes escales enjardinades surten a moltes fotos i gairebé sempre estan plenes de turistes dent’se fotos. La Piazza Navona, apart de trobar-se al bell mig de l’activitat comercial i turística de Roma, destaca per les seves construccions barroques i especialment per la font dels quatre rius de Bernini, que és una visita obligada.

Foto | dalbera a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Roma, bressol de cultures i art”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio