Especials

Tenerife, la joia de les Canàries

És l'illa principal de les Canàries i també la més poblada
By , on 24 de gener de 2012
tenerife

Tenerife.

Les Canàries són unes illes meravelloses, tant per la varietat del seu paisatge volcànic com per la calidesa de la seua gent. A més, per la seua latitud, ben a prop de l’Equador, té un clima agradable tant d’estiu com d’hivern, i és per això que són un lloc ideal per visitar encara que a la Península faça fred -que enguany no és el cas, ja que vivim un dels hiverns més càlids dels últims anys-. Així i tot, ningú tret dels típics guiris de xancla amb calcetí, no gosaria posar un peu a la mar. Sobretot si ets fredolí. Però a Canàries és diferent i per això gener pot ser un moment tan bo com un altre per agafar les maletes i regalar-se un Viatges Tenerife.

I és que Tenerife potser siga la més preuada joia de les Canàries, ja que alberga una riquesa sense comparació que la converteix en la destinació turística predilecta de moltes persones cada any. A més d’això és segurament l’illa més important de l’arxipel·lag quant a població, ja que conté el primer municipi i el tercer més poblats de la comunitat, que són Santa Cruz de Tenerife i San Cristóbal de La Laguna respectivament. Aquesta darrera ciutat està declarada tota ella Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’única de tota Canàries que ostenta aquesta desitjada i sens dubte merescuda distinció. No en va, aquesta ciutat ha estat sempre considerada com a la capital intel·lectual i cultural de Canàries. Passejar pels seus carrers és un goig autèntic.

Però Tenerife és alhora l’illa del Teide, un esplèndid volcà de 3.718 metres que és d’una banda la muntanya més alta d’Espanya i de l’altra el tercer volcà més gran del món partint des de la seua base. Alhora és el volcà més gran de tot l’oceà atlàntic, i sense ell segurament no existiria l’illa, un fet que alhora és correspost pels seus habitants, ja que Tenerife no s’entén de cap manera sense aquesta emblemàtica muntanya. Els antics guanxes la consideraven sagrada i varen teixir la seua mitologia. De fet, el seu nom actual prové de l’antic Echeyde, que significa ni més ni menys que ‘infern’, ja que els aborígens de l’illa creien que al volcà hi vivia el dimoni.

Avui dia, el Teide és la  principal atracció turística de Tenerife i l’accident geogràfic que més determina la diversitat de paisatges de l’illa. De fet, el Parc Natural del Teide, també Patrimoni de la Humanitat, és el Parc Nacional més visitat d’Espanya i d’Europa i el segón més visitat del món. Quan hi poseu un peu sabreu de seguida per què.

Imatge| Wikipedia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tenerife, la joia de les Canàries”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio