Especials

Tindaya, Fuerteventura

Una muntanya màgica
By , on 17 de gener de 2012

 

fuerteventura paisaje

Fuerteventura.

Potser Fuerteventura no té la varietat de paisatge que té Tenerife, tot i que és la segona illa de les Canàries per extensió. I potser no siga més que un erial, una planície àrida que tanmateix fou declarada per la UNESCO reserva de la biosfera en la seua totalitat a pesar d’això, o potser per això. I també és possible que aquesta illa que es ven com a ‘la playa de Canarias’, ans germana lletja i ara paradís d’estiuejants de diverses procedències, ens semble un paradís prefabricat a base de resort hostaler de luxe. Però qui haja vist el sol desdibuixar contorns rere les línies perfectes de Tindaya, potser apreciarà la màgia d’uns viatges Fuerteventura.

El mateix faraó Keops podria haver decidit de construir-se una piràmide inspirat pel triangle quasi perfecte que dibuixa la seua sil·lueta. Si hi haguera arribat mai, a Fuerteventura. Amb meravelles naturals tan ben parides, d’alguna manera queda compensada la planície de la d’aquesta terra vella. La muntanya màgica dels majos, que es com es coneixien els habitants aborigens de l’illa. Sobre la seua pedra gravaren els homes primitius el seu art rupestre. En ella esculpiren els majos més de 300 gravats amb forma de peus -cada civilització té les seues manies, què hi farem-.

I en ella entren en conflicte també l’art i la conservació de la natura. A ella pretenia retre homenatge Eduardo Chillida quan ideà una obra escultòrica que consistia a buidar-ne un gran cub al seu interior. Amors que maten, segons pareix; el projecte desfermà una gran oposició dels ciutadans, temerosos que afectara l’estructura de la muntanya i les obres que hostatja. Un projecte per molts anys paralitzat i représ no fa massa. Malgrat ser Tindaya Bé d’Interés Cultural. Monument a la tolerància, pretén ser, ironies de la vida.

I vora la màgica, polèmica, singular muntanya, dos parcs naturals. Parque Natural de Corralejo i Parque Natural del Islote de Lobos. A escassos 6 quilòmetres, l’oceà. El gran oceà Atlàntic que bressola les Canàries i amb ella Fuerteventura, que es fon amb ell amb una eterna abraçada i forma el que molts afirmen que són les més belles platges que aquestes aigues gosaren mai dibuixar. I allà queda Tinfaya, contemplant el paisatge des dels seus 400 metres. I en aquest paratge hom se sent part d’un tot; home i natura relacionant-se i necessitant-se mútuament, com sempre ha estat durant segles. Així sià per sempre.

Foto / alexhealing

 

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tindaya, Fuerteventura”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio