Especials

Tulum, el racó perdut de la Riviera Maya

Un paradís de pau i tranquil•litat al sud de la Riviera Maya
By , on 18 de juny de 2012

Els viatges Riviera Maya són gairebé sempre sinònim d’unes vacances extraordinàries en uns paradisos terrenals de blanques platges i aigües cristal·lines. Malgrat aquest panorama tan apetitós, cal també comentar que moltes vegades hem de patir unes grans aglomeracions de turistes, el soroll de les ciutats i els continus moviments dels grans resorts de Cancún, Playa del Carmen i altres indrets.

Tulum, un paradís de la Riviera Maya

Només que baixem una mica cap al sud de Cancún, podem trobar Tulum, un meravellós poblet de la Riviera Maya que té tot el que podem demanar a aquesta zona del Carib però amb menys turistes i més tranquil·litat, tot i ser també un destí turístic de primer ordre.

Tulum es troba a dues hores en cotxe des de Cancún i tot i aquesta curta distància, s’ha salvat de la gran explosió turística. A Tulum l’ambient és molt més relaxat i fins i tot els seus habitants sembla que es troben contagiats d’aquesta manera de ser, molt més parsimoniosa que al nord de la Riviera Maya. Tant l’entorn natural com les persones d’allà sembla que s’uneixen per convertir Tulum en un lloc fascinant i harmoniós on el que se sent a la platja és el soroll de les ones.

Com dèiem, les platges de Tulum son d’una fina i intensa sorra blanca, originada pels coralls, i les seves aigües són cristal·lines i blaves. Amb aquest escenari de fons, a Tulum també es pot gaudir de les úniques construccions maies que es troben a la vora de la platja. Tota una muralla envolta un seguit de construccions en ruïnes, com ara restes de palaus i torres, de tal manera que sembla com una ciutadella que tingués la funció de protegir i al mateix cop vigilar l’arribada d’estranys pel mar. Aquesta construcció es troba al cim d’un penya-segat de 12 metres de caiguda.

A Tulum es respira un ambient tradicional i mil·lenari que evoca moments passats, quan l’imperi Maya s’estenia per aquestes contrades. Sobta descobrir que totes aquestes construccions les van fer sense màquines ja que no feien servir rodes a l’hora de construir (pensaven que era una sacrilegi fer servir un instrument tan semblant al Déu Sol per carregar materials). Només la seva força i la seva intel·ligència van participar en la construcció d’aquests edificis que, per les inscripcions que s’hi troben, estaven destinats a la veneració dels déus.

L’allotjament a Tulum es troba principalment a la zona hotelera i consisteix tant en petites cabanes com en hotels, però cal destacar que aquests no són grans construccions, com ara al nord, sinó que són edificis que s’han integrat força bé amb l’entorn natural.

Foto | Quiero Cancún! a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tulum, el racó perdut de la Riviera Maya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio