Festivals de música

‘La Noche Blanca del Flamenco’, a Córdoba ret homenatge a Camarón

Entre els artistes que actuaran aquesta nit trobem a Kiko Veneno i Tomatito
By , on 16 de juny de 2012

Que Córdoba amaga alguna cosa especial no és un secret per ningú. Els balcons florits, els carrers tortuosos del call i les fonts que brollen del terra són només alguns dels punts forts de la ciutat, que a la primavera, no se perquè, està més maca que mai. Córdoba també és una ciutat de bandera en temes culturals i dedica molts espais a actes públics molt bonics. Un d’ells és el que es porta a terme aquesta nit, a les principals places i carrers. I és que avui es celebra la cinquena edició de la Nit Blanca del Flamenc, una nit dedicada aquest any a Camarón de la Isla, quan fa vint anys que morí.

Cada racó de Córdoba amaga alguna cosa especial

Una trentena d’espectacles repartits per la ciutat i per la nit cordovesa a càrrec d’artistes vinculats al geni del flamenc, oferiran una programació molt variada a tots aquells a qui els apassioni l’estil i vulguin apropar-se (o visquin) a la ciutat. Tomatito o Kiko veneno són només alguns dels noms protagonistes.

A les 22:30 trepitjarà l’escenari de la plaça de Las Tendillas, una de les principals i més boniques, Tomatito, que serà l’encarregat d’inaugurar la Noche Blanca. L’artista presentarà el seu espectacle ‘Luz de Guía’ a més de tota una retrospectiva de la seva discografia; des de ‘Rosas del amor’ fins el recent ‘Sonata Suite’.

A les 00:30, doble sessió amb Duquende i Estrella Morente. El primer al Compás de San Francisco i la segona al teatre de La Axerquía. El concert d’aquesta última gran artista serà l’únic que s’haurà de pagar, amb localitats entre els 10 i 15 euros. A la plaça de La Corredera, una altra de les mítiques de Córdoba, actuaran els cordovesos Jesusito López Band & Cristina Pareja, a la una de la nit i seran els encarregats de donar pas al concert de Kiko Veneno, ja ben entrada la nit, que arribarà amb ‘Canciones Venenosas’.

Els espectacles s’aniran succeint fins que a les 5:30 de la matinada, i com a punt i final, Pepe de Lucía y La Susi actuaran a la Plaça del Triomf. Una nit, com veiem, de luxe, tot i la gran retallada en el pressupost, en un 70%. En anterior edicions han participat artistes com José Mercé, Risario Flores, El Cigala, Miguel Poveda o José el Francés, entre d’altres. De fet, en la seva primera edició, la nit més blanca de l’any va aconseguir mobilitzar a més de 200.000 persones, unes xifres que les següents edicions van aconseguir superar i que segur que aquesta nit trencarà.

Imatge | Kallh

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘La Noche Blanca del Flamenco’, a Córdoba ret homenatge a Camarón”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio