Escapa't!, Festivals de música, Illes i costa, Museus

Palafrugell: sorra, cultura i havaneres

El municipi està format per Calella, Llafranc i Tamariu
By , on 23 de setembre de 2010

Calella de Palafrugell

Situat al bell mig de la Costa Brava, Palafrugell és un municipi privilegiat. Territori d’interior i costa conté algunes de les platges més boniques de Catalunya i d’Espanya, moltes d’elles reconegudes amb la bandera blava. A només 125 quilòmetres de Barcelona, 45 de Girona i 75 de la frontera amb França, Palafrugell hipnotitza. El municipi està compost per diferents zones; la principal i interior és Palafrugell, a més de Calella, Llafranc i Tamariu, les tres últimes de costa.

Per això, és evident que és un territori d’estiu, quan la població passa de 20.000 habitants a 60.000 (és la segona residència de molts catalans) i com a conseqüència la majoria dels seus actes i esdeveniments es duen a terme a l’època estiuenca. L’acte més conegut és la Cantada d’Havaneres; les més importants i les primeres són les de Calella, el primer dissabte de juliol a la platja de Port Bo; les segones les de Llafranc, el primer dissabte d’Agost i les terceres a Tamariu, el primer dissabte de setembre.

Tot i així i a més de gaudir de les meravelloses platges de la regió, i a vida més enllà de l’estiu. L’activitat econòmica tradicional de Palafrugell, abans que arribés el turisme, és la industria del suro i com a mostra tenim el Museu del Suro, recull de tota la història d’aquest treball. La fundació Josep Pla, dedicada a l’autor originari d’aquesta terra, també és un lloc d’interès que no et pots perdre; de la mateixa manera que el festival de Jazz de la Costa Brava.

A tot això, Palafrugell, per la seva envejable situació et permet recórrer tota la Costa Brava, visitar les ciutats més properes i gaudir de la seva cultura. Un exemple és el Museu Dalí situat a Figueres (Girona), un emplaçament màgic que qualsevol amant de l’art i sobretot de l’artista ha de visitar almenys un cop a la seva vida,
A Palafrugell, de l’11 al 26 de setembre hi ha la VI Biennal de fotografia Xavier Miserach, que té com a objectiu “la promoció i difusió de la fotografia documental, entesa com a fotografia útil i respectuosa amb la realitat”.

Veiem doncs com qualsevol època és bona per visitar el municipi; cada una t’aportarà diferents sensacions i segur que t’ensenyarà diversos punts de vista. I és que una ciutat o poble pot canviar molt depenent de l’època i la temporada en la que hi vagis i un poblet turístic pot convertir-se en el millor racó per trobar la relaxació i tranquil•litat que necessitem.

Foto: Diluvi para Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Palafrugell: sorra, cultura i havaneres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio