Ciutats, Consells per a viatjar, General, Turisme i art

Bolonya, la melodia italiana

By , on 24 de novembre de 2008

Bolonya (Itàlia) forma part, juntament amb Edimburg, Santa Fe, Buenos Aires, Berlín, Asuán, Popayán i Sevilla, de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. Cadascuna d’elles destaca per una disciplina, bé pot ser la gastronomia com pot ser el disseny o la literatura. En el cas de Bolònia parlem de la música.

La ciutat italiana ha aconseguit una fama a nivell internacional fins el punt de ser un lloc de referència. Diuen que Bolonya concentra tot: una gran quantitat d’artistes, un patrimoni històric musical, una gran capacitat per a organitzar festivals i concerts, i una increïble atmòsfera cultural i creativa. Per a donar algunes xifres, Bolonya té una fundació de l’ópera, un conservatori, set escoles, dos museus dedicats a la música, 22 teatres, 39 associaciones musicals i 9 festivals internacionals.

[ad]

El Festival de Bolònia ha fet ja un quart de segle. Aquesta cita anual reuneix artistes que recorren d’allò més nou a antic, des dels músics que investiguen en les darreres tendències fins aquells que busquen les arrels. També hi ha un espai per als grans clàssics. Avui és un festival en el qual estan compromeses totes les institucions d la ciutat.

Un altre dels festivals de més renom és el Festival Internacional Angelica, que va començar la seva activitat el 1991. no vol centrar-se en un estil musical, sinó que vol anar en la recerca de la música de la gran varietat que ofereix. Vol oferir híbrids i ser un festival que presenti, en si mateix, l’evolució d’aquest art.

Mira a teva agenda i busca un espai per a anar a Bolònia i gaudir dels festival. I, si no coincideix amb les teves vacances no et preocupis, sempre trobaràs música a la ciutat. Et recomanem que visitis la basílica de San Lucas i et perdis perls jardins de Margarita.

Descobreix la denominada ciutat vermella, pel vermell de les seves taulades i per ser, durant anys, una de les seus centrals del Partit Comunista.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Bolonya, la melodia italiana”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio