General, Imatges del món, Turisme rural

Cliffs of Moher, un paratge natural

La unió del blau i el verd d'Irlanda
By , on 4 de agost de 2009

 Irlanda és una illa ben coneguda pels seus paisatges verds i rurals, i per la seva pluja constant. Però hi ha alguns paratges naturals que trenquen amb aquests tòpics. Un d’ells és Cliffs of Moher, els penya-segats de la ruïna, que meravellen i impressionen a tots els seus visitants.

Els penya-segats de Moher es troben a l’oest de l’illa, al sud de la regió dels Burren, ben a prop de Doolin y del aeroport de Shannon. Aquest paratge natural s’estén al llarg de 8 kilòmetres i s’eleva a 120 metres sobre l’oceà Atlàntic, tot i que en alguns punts pot arribar als 214 metres d’altura.

Cliffs Moher un dia ennuvolat

Cliffs of Moher un dia ennuvolat

Els visitants poden recórrer els penya-segats seguint els camins senyalitzats, i així poden disfrutar de les fantàstiques vistes. Apropar-se, amb molt de compte, fins a la vora del precipici a  on el verd i el blau d’Irlanda s’uneixen. Es poden veure les onades enfurismades batre contra l’escarpada paret dels penya-segats és tot un espectacle. Les aus marines també aprecien aquest espai i sempre planegen a prop de terra. La força del mar i del vent en un cel gairebé sempre gris et fa sentir al bell mig de l’univers.

Torre O'Brain

Torre O'Brain

Caminant pels penya-segats arribareu a la Torre O’Brien. Una construcció circular de pedra alçada per Sir Cornellius O’Brien al 1835 destinada als turistes que ja hi anaven aquesta època. Es diu que O’Brien va ser un visionari i va saber captar que aquest preciós paratge natural atrauria al turisme i beneficiaria a l’economia de la població local, tot i que altres llegendes diuen que senzillament ho va fer per impressionar a les dones. Des de dalt es poden arribar a veure les illes Aran i tota la baia de Galway, i fins i tot les muntanyes de Maumturk a Connemara.

La bellesa dels Cliffs de Moher i de bona part d’Irlanda no només és valorada per tots els turistes que s’hi passegen, si no també pel món del cel·luloide. Aquests fabulosos penya-segats han estat escenari d’alguns videoclips i d’alguna pel·lícula, com ara The Princess Bride (la princesa promesa) del 1987

Com que els penya-segats de Moher s’han convertit en una important atracció turística, en aquest paratge existeix un centre de visita a on també s’organitzen excursions per la regió. Des del 2007 aquest espai compte amb un teatre audiovisual, un restaurant i un petit centre comercial. Per arribar a la zona s’hi pot anar en autobús, però també en cotxe i deixar-lo al aparcament del centre de visites que té el preu únic de 8 euros.

Centre de Visites

Centre de Visites

Imatges

Cliffs of Moher, un dia ennuvolat de gheyde a Flickr
Torre O’Brain de Frank Bowles a Flickr
Centre de Visites de scwink a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Cliffs of Moher, un paratge natural”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio