Ciutats, General, viatges

Dublín: racons dels músics irlandesos

By , on 19 de març de 2008

The Corrs, Sinead O’Connor, The Chieftains y U2 tenen una cosa molt important en comú: tots aquests grups de música són irlandesos. D’una o altra manera, han deixat petjada als carrers de Dublín: et ve de gust fer un recorregut per aquests llocs? Segueix el Rock n’ Roll Trail i gaudeix, tant si ets un amant de la música com si no.

Hi ha una vintena de llocs marcats per la música que recomanem que visitis en alguna escapada de cap de setmana gràcies al vols barats a Dublín que existeixen des de qualsevol punt d’Europa. És senzill reconéixer-los gràcies a una plaza en forma de disc que ens indica a quin grup es refereix el lloc i quina importància va tenir a la seva història. Si coneixes on es troben és fàcil que facis l’itinerari al teu aire. Si no, passa per l’oficina de turisme del carrer Suffolk i sol·licita fer una visita guiada.

Un dels llocs emblemàtics és el pub O’Donoghue’s, on The Dubliners es reunia cada divendres per a tocar. Allà va sorgir aquesta vanda l’any 1962 i es van fer famosos gràcies a les seves actuacions al local.

Tampoc pots deixar de visitar la famosa paret plena de graffitis en la qual U2 va gravar els seus àlbums. Justament al costat estan els Estudis Windmill Lane, la fàbrica dels tres primers treballsd de la banda de Bono.

Recordes el famós Nothing compares to you? Recordes la seva veu dolça? O les nombroses polèmiques que van envoltar a Sinead O’connor per les seves declaracions en favor de l’IRA? La cantant va néixer a Dublín. En aquest passeig per la música irlandesa entra al Bad Ass Café, situat al número 9 de la Crown Alley. O’Connor va treballar de cambrera abans de triomfar als escenaris.

Ronan Keating, dels Boyzone, el grup irlandés de nois que va triomfar, va treballar com a dependent a Korky’s Shoe Shop. Quan parla de la seva experiència a la botiga sempre recorda que es va trobar alguns peus olorosos.

I així podríem continuar la llista amb llocs relacionats amb músics irlandesos, encara que millor que els descobreixis amb els teus propis ulls…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Dublín: racons dels músics irlandesos”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio