General, relats de viatges, viatges

James Cook: el viatger i explorador de tots els temps

By , on 3 de abril de 2008

Viatgers de temps passats, aventurers que podien haber sortit perfectament d’un relat de ficció. La història compta entre les seves pàgines amb personatges dignes de protagonitzar les mismíssimes aventures de Gulliver i, tanmateix, han estat persones de carn i ossos. S’han enfrontar a perills i visitats els paisatges més meravellosos. Són els viatjers de la història, aquells que van aconseguir veure amb els seus propis ulls racons que la resta només s’havia atrevit a imaginar.

Un d’aquest atrevits personatges va ser James Cook. De venedor a una botiga d’alimentació que escoltava emocionat en el port de la seva localitat natal relats de viatjes va passar a ser un dels marins més famosos de tots els temps. Navegant, explorador i cartògraf britànic va viatjar tres cops a l’Oceà Pacífic aconseguint fites realment espectaculars. El més important de tots va ser el descobriment i reclam per a Gran Bretanya de la costa est d’Austràlia i el descobriment de les Illes Hawai.

Durant les seves aventures van aconseguir endisar-se en illes que ni tan sols estaven en els mapes i va conviure i colonitzar als nadius de la zona. En una de les seves expedicions va aconseguir reunir més de 140 espècies de plantes noves.

James Cook va morir en un dels seus viatges, en el seu vaixell d’expedició, després d’haber estat atacat per una llança. Tanmateix, totes les seves fites l’han fet immortal per a la història, que el considera el més gran explorador britànic de la història.

El 2006 diverses publicacions van fer pública una notícia que, de ser certa, és extraordinària. Segons aquesta uns arqueòlegs nordamericans creien haver trobar, 200 anys després del seu enfonsament, el ‘Endeavour‘, el vaixell del mític capità Cook. Des de Viatjat.cat et convidem a endisar-te una mica més en aquesta sorprenent notícia a la biografia d’aquest personatge tan interessant. Hi ha històries que val la pena explicar i viatgers que mai s’han d’oblidar. Cook n’és un dels més importants.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “James Cook: el viatger i explorador de tots els temps”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio