General

La taxa de navegació aèria puja un 19%

Aquest augment obliga a les companyies a pujar el preu dels bitllets a partir de l’1 de juny
By , on 17 de abril de 2012

Si tens pensat viatjar a partir de l’1 de juny i encara no tens el bitllet, posa’t les piles! Les companyies aèries han declarat que hauran de pujar el preu dels bitllets i el perquè el trobem en l’augment en un 19% de les taxes de navegació, segons s’estableix als Pressupostos Generals de l’Estat.

Viatjar en avió, arribarà a ser un luxe?

La quantitat en que pujaran els bitllets encara no es pot saber doncs, així com a declarat el President de l’Associació de Companyies Espanyoles de Transport Aeri (ACETA), Manuel López Colmenarejo, la quantitat depèn del cost que estigui disposada assumir cada companyia. Si l’increment s’aplica de forma íntegra sobre els bitllets el seu preu pujaria per sobre dels 10 euros.

Si bé és veritat que ja s’esperava una pujada de la taxa de navegació, en cap cas en pensava que seria tan dràstica. S’especulava que l’increment estaria entorn al 8%, molt lluny del 19% final. Però aquesta xifra es la mitjana a nivell estatal; per Madrid i Barcelona és del 50% i per els aeroports considerats d’interès turístic del 14%. Aquest percentatges suposa que a Madrid es passa de 9’71 euros per passatger a 18’84; a Barcelona de 8’88 a 17’84 i a Palma de Mallorca, Alacant, Las Palmas, Màlaga i Tenerife Sur, de 8’46 euros a 10’39.

En conèixer aquestes xifres l’associació per la excel•lència, Exceltur, ha apuntat que podrien suposar la pèrdua de 2’8 milions de turistes i 1.600 milions d’euros, una previsió amb la que López Colmenarejo ha estat d’acord. Pel que fa a les companyies aèries, depenent de la quantitat que estiguin disposades a assumir i la quantitat que traslladin als bitllets podria suposar una pèrdua de 600 milions d’euros. Aquesta pujada arriba en un mal moment per aquestes empreses que, tret d’alguna excepció, no aconsegueixen beneficis. De fet, és aquesta situació general negativa la que fa que proliferin les companyies de baix cost com Iberia Express, molt criticada en la seva aparició. Air France-KLM i Lufthansa estan estudiant també aquesta possibilitat.

Però aquí no acaben les males noticies per els viatgers i és que corre el rumor que les taxes aeroportuàries també pujaran, el que convertirà els costos de les companyies en un gran problema. Per això, si voleu comprar algun bitllet i ja sabeu les dades no espereu a l’estiu, compreu-lo ara i eviteu problemes futurs.

Què et sembla la pujada de la taxa de navegació? Creus que les companyies aèries la podran assumir?

Imatge | fotolibre.com

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “La taxa de navegació aèria puja un 19%”

1

El consell del final és una bestiesa: jo tinc comprats bitllets per a l’estiu amb Ryanair i la companyia ja m’ha m’enviat missatges que, quan sàpiguen en concfret la pujada, hauré de pagar la diferència dels preus dels bitllets que vaig comprar abans de la pujada de preus. No sé si això és legal o no, però Ryanair ja ha deixat clar que farà repercutir les apujades als viatgers, tant si han comprat amb antelació com si no. L’únic que m’agradaria és que, per pagar aquesta diferència en els preus dels bitllets, Ryanair no em fes pagar la “taxa” que la companyia cobra per pagar amb targeta en línia!

2

Tens raó, ja n’hi ha més d’un que ha rebut aquest missatge. Quan es va escriure el post la mesura encara no estava aprovada i per tant es desconeixien les accions que prendrien les companyies. Tots coneixem Ryanair i el seu historial però jo encara em quedo parada davant aquestes decisions. Veurem fins quan els hi dura la ganga perquè així com estan les coses no és moment d’enfadar al personal.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio