Consells per a viatjar, General, Turisme i menjar, viatges

Menjar a Rússia, el reflex d’un país

By , on 12 de març de 2008

Digue’m què menjes i et diré d’on ets. La gastronomia d’un país és capaç de definir-ho tant com ho podrien fer els seus monuments o art. De fet, els plats i els costums a la taula d’una zona concreta del món estaran molt influenciats per factors tan concrets com la manera de ser i comportar-se de la seva gent, la història que hagin viscut, el lloc on estan, les condicions climàtiques, etc,.

Per això, cada cop que a Viatjar.cat fem una ruta gastronòmica no només estarem parlant de menjar, sinó de molt més… En aquesta ocasió li toca el torn a un país la gastronomia del qual és bastant desconecuda pels que som de paîsos mediterranis. Ens endinsem, com qui no vol la cosa, a qualsevol llar de Rússia. Així és la taula d’un rus, plat a plat.

Una cosa de vital importància és la denominació de l’esmorzar, el zavtrak. Si viatjes a Rússia et soprendrà comprobar la seva magnitud. Els russos mengen tant durant les primeres hores del dia per una qüestió del clima. Res millor per a fer front al fred com omplir bé l’estómac. Aquest primer àpat acostuma a estar composat de salsitxes, ou, pà, mantega, formatge, llet o cafè. Una cosa peculiar que podem probar si anem a Rússia és la famosa ‘papilla’ de sémola acompanyada de iogur i kasha (gra tostat de blat de moro).

Una mica abans que nosaltres, els russos preparen el dinar, denominat obyed. Sobre la una del migdia els turistes podran assistir a tota una explosió gastronòmica d’olors, sabors i textures. Un país tan gran i multicultural ofereix com a resultat una varietat extensíssima de plats.

A l’obyed podras tastar coses tan delicioses com el Pelmeni, que és una saborosa carn enrotllada sobre ou dur, o el pirozhki, enormes rodones de carn fregides fetes amb patata i amb paté i ceba per dins. Pinta bé oi? També podràs tastar l’amanida Oliver, la més famosa del país feta a base de patates, pastanaga, ou, pèsols, cogombres, carn i maionesa.

No podem oblidar les sopes, imprescindibles en aquest país tan fred. Una de les més populars és la sopa Solyanka, feta amb chocroute (col fermentada) que es serveix acompanyada d’olives, llimona i nata àcida. Un altre imprescindible són els plats elaborats a base de peix fumat. Senzillament deliciosos pel paladar…

Les set de la tarda acostuma a ser l’hora habitual pel sopar, anomenat uzhin, en el qual es pot gaudir de cuina variada. La major part dels àpats a Rússia van acompanyats de la beguda nacional, el vodka. Segur que després de llegir tot això tens gana… Ja saps quin pot ser el teu proper destí turístic, bon profit!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Menjar a Rússia, el reflex d’un país”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio