General

Museu Chillida-Leku, art a l’aire lliure

By , on 15 de juny de 2008

La localitat d’Hernani té la sort de comptar amb una de les zones creatives més originals i atractives de San Sebastià: el Museu Chillida-Leku. Tretze hectàrees d’imaginació i art a disposició del turista que tornarà a casa amb la sensació d’haber visitat un espai únic en el qual l’escultor és més Chillida que mai.

A diferència dels museus tradicionals, aquest no enclaustra la seva obra en el clàssic espai tancat. Aquí l’art surt a l’exterior per a barrejar-se amb la serenor de la natura. Es compleix així un dels desitjos de l’escultor, que ens va regalar aquestes paraules sobre el museu: “un dia vaig somiar amb una utopia: trobar un espai on poguessin descansar les meves escultures i que la gent caminés entre elles com per un bosc”.

Una utopia ben real. La zona exterior del museu és tota una experiència per al visitant que arribarà a trobar un recorregut de 40 escultures envoltades de roures. Està permés tocar-les, així que l’experiència es converteix en una cosa molt més directa i apassionant.

No menys interessant és endinsar-snos en la zona interior. Trobem també aquí esperant a regalar la seva màgia a l’espectador el Caserío Zabalaga, dedicat a obres de major delicadesa. Aquesta casa és del segle XVI i va ser restaurada pel propi Chillida per a allotjar la seva obra. A mesura que passegem per ell podrem veure la gran varietat de materials que conformen les obres: fusta, llana… L’essència de Chillida és a Hernani.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Museu Chillida-Leku, art a l’aire lliure”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio