General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…

El ceviche de peix, la truita de raya, l’arròs amb ànec a la chiclayaba o papas a la huancaina són alguns dels plats més famosos del Perú. Crida l’atenció l’ús de la carn de tortuga, així com la proliferació de la Inka Cola com a beguda típica. Pots imaginar-te-la superant les vendes de la mundialitzada Coca-Cola? Doncs fes-ho perquè ho ha aconseguit.

3.000 plats diferents, entre ells 250 postres, me´s de 2000 tipus de sopes… Creus que seràs capaç de probar-ho tot? Al llarg del post hem anat deixanr-te enllaços per a que investiguis més sobre deliciosos plats de Perú i t’animis a fer-te un gran amant d’una gastronomia que val la pena conèixer.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Perú: tasta una de les millors gastronomies del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio