Ciutats, General, Illes i costa, Turisme i art, viatges

Recorre la Coruña amb Picasso

By , on 2 de abril de 2008

Com neix un geni? Quines circumstàncies externes el porten a interpretar el món d’una manera única a la resta? Quins pisatges, escenes o situacions l’inspiren de forma que tot el que toca es converteix en art?

Aquestes són algunes de les qüestions que podem plantejar-nos entorn a figures com les del gran pintor universal Pablo Picasso. Sense cap dubte, molts respondran que la major inspiració de l’artista en els seus inicis va ser la seva Màlaga natal. I el cert és que, encara que això sigui així, hi ha una altra ciutat clau en la seva vida que, en ocasions, s’oblida: la Coruña

No tots saben que aquesta ciutat va veure néixer el pintor durant quatre anys. Allà va estar l’escola on va realitzar els seus primers dibuixos, el lloc on va fer la seva primera exposició i d’aquí són els primers crítics que van veure en ell un futur brillant.

Si t’allotjes a la ciutat gallega no pots perdre’t la ruta Picasso. T’endinsaràs a la ciutat de l’època i recorreràs els mateixos racons que van servir de referència al printor en el seus inicis. Vuit punts són clau en la ruta i, en tots ells, l’ànima del pintor ens convida a endinsar-nos a un univers de color i sentiments que no oblidaràs.

La nostra primera parada és el número 14 del carrer Pelayo Gómez, o el que es el mateix, la casa on va viure el pintor durant quatre productius anys. A la plaça Pontevedra trobem l’institut Eusebio de Guarda. Aquestes parets van veure formar-se un geni i va ser aquí on va rebre les seves primeres classes de pintura.

Arribem ara a un lloc que, sense cap dubte, va ser una de les seves majors inspiracions: la Platja de Riazor. Molts van ser els seus retrats d’escenes marineeres que van sortir d’aquí. També hi trobem la Torre d’Hèrcules, un altre dels punts d’inspiració que podem veure als seus olis…

No tot van ser bons moments a la Coruña. Hi va morir la seva germana Conchita, un fet que va tenir presència a la seva obra. Per això el cementiri de San Amaro també està inclòs a la ruta.

Si anem a l’Escuela de Artes y Oficios, a la qual Picasso va assistir com alumne, podrem veure, fins i tot, les seves qualificacions. Serà bo anar al Teatro Rosalía de Castro o al carrer Real, doncs el primer va donar com a resultat les escenes costumbristes de la ciutat i, el segon, va permetre reflectir en la seva obra escenes quotidianes de la cida a la Coruña.

Tot un món simbòlic en una ciutat meravellosa al costat de l’Atlàntic on un dels grans de l’art mundial va deixar la seva inesborrable petjada.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Recorre la Coruña amb Picasso”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio