Consells per a viatjar, General, viatges

Souvenirs, quin gran invent!

By , on 7 de setembre de 2007

Souvenir1

Per a molts és difícil concebre un viatje si en aquest no s’adquireixen souvenirs. Els comerciants ho saben i se n’aprofiten: normalment ubiquen les seves tendes a les zones més cèntriques, als cascs antics de les ciutats o a les platges, i cobren el que volen i més per un petit detall que el turista compra. Però el turista mai no compra una única unitat, sempre acaba agafant una per l’amic del col·legi, una altra per al company de feina, un altre per l’àvia…

Conta la llegenda que la història dels souvenirs es remonta al segle I d.C., quan un artesà va començar a vendre uns gots pornogràfics que a més de servir per beure eren un record que portava la firma de l’autor. Es diu que des de llavors s’han comprat souvenirs.

souvenir2Quina és la peculiaritat dels souvenirs? Que moltes vegades són objectes inservibles. A qui no l’han regalar alguna vegada una samarreta amb el missatge: “Estuve en Sevilla y me acordé de ti”? I qui no ha guardat aquesta samarreta a l’armari i no l’ha tornat a treure?

Una altra dada curiosa ens porta a Barcelona, una ciutat on hi ha centenars de tendes de souvenirs que venen barrets mexicans que encanten als turistes. Qui creu verdaderament que aquests barrets son un record de Barcelona?

Tasses, imans, posters i postals són alguns dels records més típics. Tot i que depen del lloc que es visita. Si anem a Mallorca, acabarem tornant a la nostra ciutat amb una ensaïmada. Si anem a París, arribarem amb estàtues de la Torre Eiffel. I si hem estat a Londres, segurament ens decidirem per una figureta de les típiques cabines de la capital d’Anglaterra.

El consell de Viatjar.cat és que compris quelcom útil. El millor souvenir sol ser algun menjar típic de l’indret al que puguis convidar als teus amics i famiiars. A més, sempre el pots adquirir en un supermercat, i això abaratirà el preu.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Souvenirs, quin gran invent!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio