Ecoturisme, General, Imatges del món, Països, viatges

Tailàndia i la polèmica de la pel·lícula La Playa

By , on 21 de gener de 2009

Basada en una novel·la d’Alex Garland, el 2000 va donar el salt a les pantalles La Playa, protagonitzada per l’encara jove Leonardo di Caprio -ara ja es nota que els anys de joventut van passant-. El llargmetratge encarnava un noi que arribava a La Playa, un paradís de Tailàndia on s’havia crear una comunitat que, aparentment, vivia en el món perfecte.

En la realitat, el rodatge es va produir també a les platges tailandeses, mostrant aigues transparents i un paisatge extraordinàriament preciós. Sense cap dubte, Tailàndia amaga llocs preciosos com el de la pròpia platja que més apareix al film -podeu veure-la a la foto-. Precisament d’aquell lloc, emmarcar en el turístic arxipèlag de Phi Phi, volem parlar-vos per a apropar-vos la seva història abans i després del rodatge i tota la polèmica sorgida.

Les illes Phi Phi Lek, a la província de Krabi situades al surest tailandés, són considerades una de les meravelles del país. Només compta amb 17 habitants i el seu entorn ofereix múltiples possibilitats per a fer esports com l’escalada, el caiac, el submarinisme, com precisament practicaven a la pel·lícula per aconseguir menjar. Malgrat que amb els anys han près popularitat, ningú deixa de sorprendre’s quan observa l’ecosistema. És un dels destins de vacances més demanats, i formen part d’un parc natural nacional.

[ad]

Els mesos de novembre a febrer són els més propicis per a visitar-les, encara que entre abril i agost trobareu menys gent per l’alta temperatura però, si la resistiu, és millor que aneu en aquella època. Però parlem de la polèmica de La Playa. Encara que els desperfectes ocasionats a la platja del rodatge s’han pogut refer en gran part, el pas de l’equip de La Playa va causar danys a l’ecosistema de les illes, sobretot a la zona de la cala del film, i la companyia 21th Century Fox va ser acusada i va haver de responsabilitzar-se de la restauració de la zona.

Són petits ‘secrets’ que es coneixen però que potser els lectors de viatjar.cat encara no coneixieu, així que si mai aneu a Tailàndia o a cap lloc paradisíac recordeu que esteu en un lloc privilegiat i no cal malmetre l’entorn. Si no que li diguin a l’amic Di Caprio…

Més informació sobre les illes Phi Phi

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tailàndia i la polèmica de la pel·lícula La Playa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio