Consells per a viatjar, General, Turisme solidari

Una guia per fer turisme sostenible

By , on 28 de setembre de 2007
Turisme sostenible

Un dels reptes socials més importants és aconseguir que l’acció humana no tingui tant impacte en el medi ambient. Això s’aconsegueix en el nostre dia a dia, agafant un transport públic en lloc del cotxe o instal·lant plaques d’energia solar als nostres edificis. Però també les vacances són un bon moment per aplicar els nostres principis i evitar que la nostre presència serveixi per a alterar un lloc o per degradar-lo.

L’ Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya té penjada al seu portal d’Internet la Guia de Turisme Sostenible: alternatives al turisme de masses. Aquest llibre s’ha elaborat de forma conjunta amb la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya i conté consells pràctics i senzills per a disfrutar del turisme alternatiu.

bicicletaS’estructura segons les següents preguntes: quan marxar?, on anar?, on dormir?, què fer?, cóm moure’ns?, on menjar?, què comprar? i com resoldre possibles conflictes amb les empreses turístiques?

La Guia ens ofereix a més dades sobre casos relacionats amb el turisme i la sostenibilitat. Per exemple, a Salou el febrer de 2004 es produien 974 tones de escombraries, mentres que en agost es va arribar a les 4.351.

El llibre és molt didàtic perquè fa un retrat de la situació actual i ens alerta. Posa la seva mirada en el desenvolupament urbanístic conseqüència del turisme de masses, i de com s’ha construÏt a les costes i a prop de les pistes d’esquí. Fa recomanacions tan interessants com l’opció d’intercanviar casa, un sistema de viatje molt extés al Canadà i als Estats Units.

És una bona guia de consulta que ens ensenya el turisme des d’un altre punt de vista.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Una guia per fer turisme sostenible”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio