General

Vielha, el cor de la Vall d’Aran

La regió és un emplaçament ideal per practicar esports de muntanya
By , on 8 de setembre de 2010

Viure a la ciutat o a zones amb molta població té molts avantatges, com són les oportunitats laborals, les comunicacions o la quantitat de serveis dels que es disposa; però a la vegada, i com ja vam comentar quan parlàvem dels avantatges de viure a la ciutat, s’arriba a suportar un alt nivell d’estrès. La rutina diària i la feina pot fer que la vida en parella es ressenti i que s’arribi a un estat de monotonia amb el que és fa difícil la convivència.

Per això i per tal de sortiramb aquest tipus de vida predeterminat és recomanable trencar amb els esquemes i fer escapadetes, encara que només siguin d’un cap de setmana en les que la parella pugui tornar a trobar la sintonia i recobrar forces. No cal que el lloc escollit sigui molt llunyà, només diferent al que estem acostumats. Un lloc, per exemple, com Vielha en concret o la Vall d’Aran en general. Aquesta comarca lleidatana, frontera amb França, és el lloc ideal per perdre’s.

La seva situació d’alta muntanya provoca que el clima durant tot l’any sigui més fred que a la resta de Catalunya. Això et permet fer excursions i senderisme a l’estiu, ja que la calor no és excessiva i esquiar a l’hiver, quan les muntanyes es cobreixen de neu. I és que si per alguna cosa és coneguda la Vall d’Aran és per els esports de muntanya. Antigament la seva economia es basava en la ramaderia i l’explotació forestal, però actualment és el turisme de muntanya la principal font d’ingressos.

La zona per fer excursions més coneguda i de la que ja hem parlat seria segurament el Parc Natural d’Aigüestortes, tot i que el Parc Natural de Posets -Maladeta és també molt conegut. En els dos parcs existeixen desenes de rutes per fet tan a peu com en bicicleta que et permetran gaudir de la natura. A més, hi ha rutes per tots els nivells. I si a l’estiu són les excursions les protagonistes, a l’hivern ho és l’esquí. Baqueira Beret és l’estació d’esquí més famosa, a més de la més gran, de la regió; però hi ha també les estacions de Cerler i Benasque, ideals per anar amb la família.

De la ciutat de Vielha no us podeu perdre el seu centre històric, format per carrers empedrats i construccions amb molta història. Allà i a tota la vall d’Aran es parla l’aranés, una variant del gascó. Així que ja ho veus, no tens excusa per passar un cap de setmana ben complet amb la teva parella o família i gaudir de la natura en la seva màxima expressió!

Foto: Karshan a Wikimedia Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vielha, el cor de la Vall d’Aran”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio