General

Volcans a la Garrotxa

Un dels millors municipis on visitar aquests curiosos fenòmens naturals
By , on 31 de maig de 2010

Volcà del Croscat

Pensant una mica sobre quin itinerari parlar-vos avui, he fet un repàs als llocs on he estat (no tants com voldria) i he pensat que avui en tirarem un de territori català, que de tant en tant està molt bé visitar els indrets de la nostra Catalunya. Per aquesta raó us proposo una visita als volcans de la Garrotxa. La zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica, així que imagineu-vos què hi podem trobar i visitar.

Això sí, aviso a tots aquells als qui aquest tipus de temes no els interessin massa, perquè clarament amb aquesta proposta ho poden passar més aviat malament. Poden arribar a avorrir-se com mai, així que no us ho recomano a no ser que estigueu predisposats d’entrada.

Dit això el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ens ofereix 28 itineraris pedestres. Aquests itineraris tenen lloc pels paratges més interessants del parc natural. Us recomano que aneu amb un bon guia i que us expliqui tota mena de curiositats cobre els trenta cons volcànics, els cràters d’explosió (només escoltar el nom ja fa por) i les més de vint colades de laves basàltiques. La veritat és que impressiona saber que feia un temps aquests volcans tenien activitat i que la lava en sortia d’ells. Però no patiu, no hi ha cap mena de perill els volcans es troben inactius des de fa molts anys.

Cal tenir en compte, que els dos volcans més coneguts són el Croscat i el de Santa Margarida. De fet són els dos que vaig visitar fa uns anys. En primer lloc, el Croscat és el volcà més gran de la capçalera del riu Fuvià. Té un con de 160 mts d’alçària amb un cràter obert cap a la banda de ponent, que fa (segons les meves informacions) 600 mts de llargada per 350 mts d’amplada. En segon lloc, i pel que fa al volcà de Santa Margarida, val a dir que és al sud del Croscat, recolzat en un contrafort de la Serra de Lleixeres. La majoria de la gent que ha anat a visitar els volcans de la Garrotxa segurament hagi vist el volcà de Santa Margarida, el seu con té una forma molt regular i a més té una ermita romànica al fons del cràter. Aquests fets fan que sigui molt popular entre els aficionats als volcans o els que visiten la zona.

Així que ja teniu una visita per la setmana vinent i per quan vosaltres desitgeu. Només em queda desitjar-vos que en gaudiu molt.

Foto: Carquinyol a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Volcans a la Garrotxa”

1

hola soc neus i crec que aquesta pag es supermega important pero jo com no vull llegir mai no la miro

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio