Guies per a viatjar

Camí de Sant Jaume, tram català del Camí de Santiago

La Generalitat està duent a terme un projecte de difusió per tornar al vell itinerari l’antic esplendor
By , on 31 de octubre de 2010

EL Camí de Sant Jaume comença entre les muntanyes de Montserrat

Fa uns quants posts parlàvem d’un camí de Santiago menys conegut, menys transitat i més autèntic: el primitiu. Però són molts els itineraris possibles per arribar a la ciutat on descansen les restes de l’apòstol. A Catalunya tenim el camí de Sant Jaume, el tram que discorre per la comunitat autònoma i que et dóna la possibilitat d’enllaçar amb el traçat francès o l’aragonès. Aquest camí català era, antigament, molt popular; però amb els anys va anar entrant en crisi fins quedar pràcticament oblidat. Fa uns anys però, la Direcció General de Turisme de Catalunya va decidir rescatar de l’oblit aquest traçat i condicionar-lo perquè tornés a ser practicable.

I així ho està fent, des dels darrers temps està portant a terme tota una campanya de reconstrucció i difusió del Camí de Sant Jaume sense precedents. Aquest afany de difusió el portà a establir un stand informatiu a la darrera edició del Saló del Turisme de Barcelona, l’abril d’aquest any.

Trams del camí de Sant Jaume:
-Montserrat- Igualada: El camí comença al monestir de Montserrat, des d’allà 27’5 km. de caminada, unes 7 hores, separen als caminants del deu primer destí, Igualada. En el trajecte es passa per Sant Pau de la Guàrdia i Castellolí.
-Igualada- Cervera: Aquesta etapa és una miqueta més dura: 37’7 km. que es fan en una mitja de 9 hores. Aquest cop passareu pel petit poble de Jorba i contemplareu les restes del seu castell, documentat des del segle XI. La Panadella i Pallerols seran altres fites en el camí.
-Cervera- Castellnou de Seana: Tornem a una etapa senzilla de 26’8 km. i 6 hores de camí. Aquest tram us permetrà conèixer Taladell i Tàrrega.
-Castellnou de Seana – Lleida: 32’5 km. que es fan en un promig de 8 hores.
-Lleida – Alcarràs: 14’5 km. que es poden fer en 3 horetes i mitja. Passareu per Butsènit que té una ermita on es guarda “la pedreta”, una pedra blanca, desgastada, arrodonida i plana que recorda la forma d’un ull. A la Verge de Butsènit se la invoca des de l’antiguitat per combatre les malalties de la vista.

A partir d’aquí el Camí de Sant Jaume enllaça amb el Camí de l’Ebre, per unir-se després al Camí Francès. Una altra opció es agafar una desviació a Tàrrega, des d’allà et dirigeixes a Balaguer, per Alfarras, Pertusa i Osca; passant per San Román, Botaya i el Monestir de San Juan de la Peña arribaràs a Santa Cilia de Jaca, on el camí s’uneix al Camí aragonès. Elegeix el teu i llença’t al peregrinatge!

Foto: Luxo a Wikimedia Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Camí de Sant Jaume, tram català del Camí de Santiago”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio