Guies per a viatjar

Escapada de cap de setmana a Requena

Cultura, història, esports d’aventura i etnologia són els reclams de Requena
By , on 28 de abril de 2014

Les vacances de Setmana Santa s’han passat en alguns casos a dins de l’oficina, per lo qual poder gaudir d’una escapada durant el pont de maig pot ser una forma excel•lent per treure’s el mal gust. Una opció econòmica i apte per a tot tipus de viatgers és visitar la ciutat de Requena, a la província de València; una vila farcida d’història, amb oferta cultural, gastronomia i enologia com a senyal d’identitat i rodejada de natura.

Què visitar a Requena? Per començar, fer una passejada pel casc antic de la ciutat. Els carrers estrets i sinuosos del barri de La Vila formen un Bé d’Interès Cultural en el qual fascinar-se per les seves cases antigues, d’estil arquitectònic civil, així com pels seus edificis religiosos. La zona es troba sobre un pujol rodejat de muralles, vestigi de l’antiga funció defensiva que presentava La Vila.

L’arquitectura, especialment en els edificis religiosos que s’han conservat a Requena, és un dels punts forts de la ciutat valenciana. Al barri de Las Peñas s’emplaça el Convent de San Francisco i l’església de San Sebastián, d’estil mudèjar. El recorregut per Requena ha de passar obligatòriament per la zona del Arrabal, on es pot visitar un claustre d’un antic convent de Carmelites que es van instal•lar a la ciutat, així com l’església del Carmen. En el mateix barri s’emplacen la major part dels museus de la ciutat, dels que destaquen el Museu Municipal d’Arqueologia i Etnologia o l’Institut Tecnològic de Viticultura i Etnologia.

I és que la gastronomia i l’etnologia són dos plats forts per als visitants de Requena. La denominació d’origen Utiel-Requena és l’única que ha funcionat ininterrompudament des de fa més de 2500 anys, un llegat únic al qual apropar-se a través de la Ruta del Vi Utiel Requena. Trial l’acompanyament ideal per a un vi de Requena serà complicat, ja que la vila gaudeix d’un ampli assortit gastronòmic; del que destaquen el ‘turroncillo’ i el ‘Pan Bendito o las tortas de chichorritas’, tot dolços representatius de la ciutat de Requena.

El patrimoni mediambiental és equiparable al cultural, doncs la vila queda rodejada per enclavaments naturals de gran bellesa paisatgística. Alhora de preparar la maleta per visitar Requena cal endur-se les xiruques per visitar les zones de La Muela, la cima de Tejo, la Serrelada de La Herrada o la Font dels Morenos; sense oblidar planejar un picnic al Parc Natural de Las Hoces del Cabriel. En aquesta contrada es poden practicar esports d’aventura, com el descens en piragua pel riu Cabriel o els descensos en bicicleta de muntanya.

Imatge: Isacar Marín

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Escapada de cap de setmana a Requena”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio