Guies per a viatjar

Guies Essencial, si vols viatjar pel món en català

Cossetània Edicions ha estat l’encarregada de portar al català aquesta guia
By , on 18 de octubre de 2011

Quan viatgem ho fem normalment a llocs que no hem visitat mai abans, llocs desconeguts als que anem amb la intenció de conèixer al màxim en els dies que dura la nostra estança; per això, el més recomanable és portar una bona guia de viatges que ens indiqui que és allò que no ens podem perdre. A partir d’ella podrem traçar els nostres itineraris i sortir-nos de la ruta quan ens vingui de gust i és que entre els punts A i B, essencials a la nostra visita, s’estenen milions d’alternatives i camins per arribar-hi.

Una de les últimes en sortir ha estat la guia sobre Escòcia

Malauradament, les guies de viatges en català escassegen a les llibreries; per això, sempre acabem amb una guia en espanyol que si bé és de gran qualitat i explica les coses al detall, no ens és tan còmoda com si estigués en la llengua en la que ens comuniquem normalment. Veient aquest problema Cossetània Edicions ens va portar l’any passat les guies Essencial, unes guies a tot color i completament en català de quasi 200 pàgines.

L’estructura de les guies Essencial es manté de destí en destí, per això, a totes trobarem aquests cinc apartats:

·Essència: Una descripció breu però concisa de la ciutat i els seus habitants.
·Planificació: Una ajuda perquè es pugui organitzar el viatge de la millor forma possible, aprofitant el temps al màxim.
·Què hem de veure: 10 llocs essencials quan es visita la ciutat
·Què hem de fer: Un llistat detallat dels restaurants i hotels recomanats, així com les activitats més divertides.
·Explorem: És l’últim apartar de la guia però segurament la més important i és que és aquí on trobarem mapes detallats de cada part de la ciutat, així com informació sobre zones que val la pena visitar a pocs quilòmetres de la ciutat destí.

Un dels aspectes més positius d’aquesta guia de viatges, a més de l’idioma, és el seu disseny i és que la pròpia editorial ha realitzat un disseny personalitzat de les cobertes; per fer-lo ha comptat amb Marc Volpini qui explica el procés de creació: “Vam voler fugir d’una fotografia, però a la vegada volíem que la guia reflectís l’essència de la ciutat a la que és dedica i per això reproduïm un dibuix d’un dels elements més característics”.

Pel que fa a l’editorial, el gerent de Cossetània Edicions, el Jordi Ferré, explica d’aquesta forma el perquè de llançar-se a la publicació d’una guia de viatges en català: “l’editorial té una àmplia experiència en la publicació de guies d’excursionisme i estratègicament té molt de sentit iniciar una col•lecció de guies de turisme en català, quan a més a més ningú en publica”.

Actualment podem trobar guies Essencial de Nova York, Londres, París, Roma, Florència i la Toscana i Escòcia, entre d’altres, tot i que la intenció expressa és continuar afegint títols a aquesta fantàstica publicació.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Guies Essencial, si vols viatjar pel món en català”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio