Guies per a viatjar

Les catacumbes més importants de Roma

A Roma hi ha moltes catacumbes, unes construccions subterrànies on s'hi enterraven els cossos que no es podien acollir a dins les muralles de la ciutat.
By , on 18 de juliol de 2013

Catacumbas Roma

Una catacumba és una construcció subterrània on algunes civilitzacions tenien com a costum enterrar-hi els cossos dels seus familiars. A Europa se’n poden trobar moltes, però les més famoses i importants són les de París i Roma. A la capital italiana n’hi ha moltes, com la de Sant Calixte, Prisca, Pretextato, Sant Sebastià o Lucila. Per visitar-les cal realitzar una ruta amb un guia, perquè són tant laberíntiques que el turista s’hi pot perdre. Així doncs, per poder-les veure i conèixer sobre la seva història i mitologia, un guia és el més adequat.

Les catacumbes van començar a aparèixer a Roma al segle II després de Crist perquè les autoritats romanes no volien que s’enterressin els morts a dins les muralles de la ciutat. Les comunitats cristianes i jueves volien enterrar els seus cossos de manera digne, amb relíquies i cerimònies, com a lloc pel culte sagrat, per això van fer aquestes construccions sota terra (tant si la visita és a l?estiu com a l’hivern hi fa molt fred, així que és recomanable dur-hi la roba adequada). A partir del segle V l’Església torna a enterrar els cossos a la superfície, de manera que les catacumbes queden abandonades fins, pràcticament, al segle XIX.

Una de les més importants catacumbes romanes és la de Sant Calixte. Allà s’hi ubica la Cripta dels Papes, on van ser enterrats els primers papes de la història. El Papa Pius IX va visitar les excavacions durant el segle XIX i va descobrir la importància d’aquestes tombes. Però allà també hi ha la Cripta de Santa Cecília, on hi ha una còpia creada als Estats Units de l’escultura de Maderno. Els seus ossos i l’escultura original es troben a l’Església del Trastevere. La imatge és molt impactant, perquè es veu el seu cos mort amb el cap tapat, decapitat.

Les catacumbes de Domitilia són les més grans de la ciutat de Roma. En primer lloc fou construïda pels hebreus, però després utilitzada pels cristians per enterrar els seus familiars i com a refugi front la persecució. A les catacumbes de Sant Sebastià, suposadament, s’hi troben les fletxes utilitzades per assassinar el sant així com les restes de Sant Pere i Sant Pau. A les catacumbes només s’hi podran veure les construccions en sí. No cal esperar veure calaveres ni cossos enterrats perquè no serà així. Es veuran molts passadissos amb tot de tombes i algunes inscripcions a les parets.

Foto / NienkeBernd

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Les catacumbes més importants de Roma”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio