Guies per a viatjar, Illes i costa, Imatges del món

Surar al Mar Mort

By , on 16 de agost de 2007
Flotant al Mar Mort

No és un mar, però molts experts diuen que es mor, que pot desaparèixer d’aquí 50 anys. Altres creuen que no s’extinguirà però que pateix una greu crisi ecològica. En realitat, és un llac d’aigua salada, situat entre Jordània, Cisjordània i Israel, en el que desemboca el riu Jordàn, i s’anomena mort perquè en ell és imposible la vida d’èssers vius. És el punt més baix de La Terra ja que està situat a més de 400 metres sota el nivell del mar.

La salinitat del Mar Mort és unes deu vegades superior a la majoria de mars i oceans, degut a que les altes temperatures de la zona fan que s’evaporin uns 20 mil·lilitres d’aigua al dia. Aquesta gran concentració de sal és el que impedeix que t’enfonsis o que puguis nedar i et permet fer-te el mort durant molta estona o fer-te una foto surant i llegint el periòdic.

FangSi el visites des de Jordània, has de pagar per poder entrar en alguna de les platges. Solament hi ha una platja estatal, que és la més barata. Les altres estàn gestionades per hotels privats. Si no hi estàs allotjat, l’entrada és més cara però ofereixen més comoditats (tovalloles, piscines…). No és recomanable anar a altres zones ja que després de remullar-te és imprescindible banyar-se amb aigua i sabó perquè tens la sensació d’haber-te ficat en una llauna d’oli, i si a més t’untes amb fang sembla que ho hagis fet en un barril de petroli.

El seu alt grau de salinitat fa que l’aigua tingui notables qualitats curatives, però també s’ha d’anar amb cura que no se’t fiqui als ulls ni que et toqui una ferida, perquè pots veure les estrelles. El fang és ric en minerals que li donen qualitats terapèutiques i funciona com un peeling natural. Per això hi ha molts productes cosmètics fabricats amb aquest llot que es poden comprar en qualsevol lloc. A les platges també hi ha tendes amb una variada oferta de productes.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Surar al Mar Mort”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio