Hotels temàtics, Imatges del món

Com es formen les aurores boreals?

La Lapònia noruega, un indret únic per a descobrir-les
By , on 3 de juliol de 2009
Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Les aurores boreals són fenòmens meteorològics propis dels cels més propers als Pols. Per tant, la Lapònia noruega és un dels llocs més idonis del planeta per a gaudir d’aquest meravellós espectacle de la naturalesa. La millor època per a contemplar les aurores boreals a la Lapònia noruega és entre octubre i març i tant en nits clares com fosques.

Però què és una aurora boreal? Sempre hi ha hagut un aire místic entorn de les aurores boreals. Antigament, quan no se’ls podia donar una explicació científica, algunes persones pensaven que es tractava d’un auspici d’un càstig o un recordatori que calia complir la llei.

Per la seva banda, els samis, el poble tradicional de Lapònia noruega, pensaven que les aurores boreals eren ànimes que saludaven a la terra. Avui tenim una explicació científica per a aquest meravellós fenomen. A diferència del que s’hagi pogut pensar, l’aurora boreal no és el reflex de la llum solar en el fil dels Pols, sinó el xoc amb les capes superiors de l’atmosfera de grans partícules elèctriques que s’acosten a la terra a gran velocitat. És llavors quan els gasos s’il·luminen i els diferents colors reflecteixen els gasos de l’atmosfera. No obstant això, aquesta explicació científica no lleva a les aurores boreals el seu misticisme.

Una dada curiosa és que els japonesos creuen que si una parella fa l’amor sota una aurora boreal augmenta la fertilitat de la dona, per això punts japonesos celebren la seva lluna de mel a Lapònia noruega. En Lapònia noruega, el lloc ideal per a gaudir de les aurores boreals és Alta que, des de l’any 2000, duu el nom de Ciutat de l’Aurora Boreal d’Alta. En Alta podrà realitzar diverses activitats a l’hivern, emmarcades totes en la blavosa llum de l’aurora boreal.

Una de les activitats més emocionants és el safari per l’altiplanície de Lapònia noruega en motonieve o en el seu propi trineu llençat per gossos huski a la recerca de l’aurora boreal. El safari pot ser de diverses hores i fins i tot de dies, passant la nit en una cabanya de muntanya o en un lavvo, com ho faria un veritable sami.

També podrà practicar esquí alpí o visitar un campament sami on les històries tradicionals sobre aurores boreals i el bon menjar a la calor d’una foguera estan garantides. A més, Alta compta amb el major hotel de gel de Noruega i el més septentrional del món, l’Alta Iglú Hotel, que obre a mitjans de gener. En aquest hotel, íntegrament construït en gel, trobarà una capella de gel, un bar, una galeria, etc. i compte amb al voltant de 80 llits, totalment preparats per al fred.

Per a acabar la jornada què millor que donar-se un bany calent en una gran cuba d’aigua i sota la llum blava de les aurores boreals, una experiència única.

Foto: pululante a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com es formen les aurores boreals?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio