Hotels temàtics

Els hotels encareixen un 9% els seus preus per aquest maig

La pernoctació hotelera més cara és a Barcelona
By , on 12 de maig de 2015

hotel

Els allotjaments hotelers s’han encarit un 9% de mitjana al llarg d’aquest maig en comparació amb els costos d’una pernoctació del mateix mes del 2014, segons destaca l’estudi tHPI de Trivago. L’estança d’una nit en un hotel espanyol te un preu d’uns 112 euros de mitjana, mentre que la Comunitat de Madrid es situa capdavantera entre les comunitats autònomes disposen de preus per sobre de la mitjana nacional.

Si estàs planejant fer una escapada o viatge nacional durant les teves properes vacances, les ciutats que ofereixen uns preus més competitius en allotjaments hotelers són Castelló (55 euros per nit), Vigo (59 euros), Osca (62 euros), Lleida (63 euros) i Oviedo (65 euros). Per contra, el rànquing de ciutats on pernoctar aquest mes és més car queden encapçalades per Barcelona (176 euros), Palma de Mallorca (160 euros) i Còrdova (159 euros).

No gaire lluny dels primers llocs, Madrid i Sevilla també se situen en les posicions més elevades del ranking de preus amb uns 130 i 129 euros per pernoctació hotelera de mitjana. D’aquesta forma, es confirma que els allotjaments a les capitals i ciutats més importants tenen uns preus molt més elevats que altres localitats veïnes, que poden ser igualment interessants per al sector turisme.

La localitat gallega de Lugo destaca per experimentar el major increment de preus més exagerat de tot l’estat. En concret, pernoctar aquest mes a Lugo costa una mitjana de 91 euros, una dada que representa un augment del 47% mensual i un 72% anual. Si es té en compte la variació interanual en el preu dels hotels espanyols, després de Lugo, Madrid presenta el major augment de preus (29%), seguida per Santander (22%) i la Corunya (19%).

A Còrdova i Vitòria també s’observa un pronunciat augment de preus en comparació d’abril, un 24% i 18% respectivament. Pel contrari, Osca és la ciutat espanyola on més descendeixen els preus (-16%) en comparació de 2014; una tendència a la baixa que també es va repetir l’any passat. Tanmateix, altres ciutats espanyoles que han abaixat els preus de les pernoctacions en els seus allotjaments hotelers han estat Zaragoza (-20%), Castelló (-17%) i Càceres (-14%), completant el llistat de ciutats amb on s’ha fet una rebaixa més important

Increment de preus en totes les autonomíes

Les comunitats autònomes de Catalunya, Illes Balears i Madrid són les regions espanyoles on se superen els 112 euros de mitjana per pernoctació en un hotel. A més, aquestes zones resulten ser també les que on més car surt pernoctar aquest mes: les tres ofereixen un preu mitjà de 141 euros, 126 euros i 121 euros cadascuna.

En la banda contraria, hi ha tres comunitats autònomes que ofereixen els preus més atractius per a pernoctacions de llarga estada, oferint uns preus mitjans per pernoctació que resulten ser la meitat que el de les comunitats més cares. Els viatgers que decideixin triar Astúries (67 euros), Aragó (72 euros) i Galícia (75 euros) com a destinació de vacances aquest mes de maig, seran els que s’allotjaran en els complexes hotelers més econòmics de tot el país.
Un dels indicadors analitzats a l’estudi es basa en els augments o descensos de preu per pernoctació en comparació amb el mes anterior. En aquest cas, Madrid, Navarra i Catalunya, són les comunitats autònomes que experimenten els majors augments intermensuals, amb unes dades del 16%, 15% i 10% respectivament. En el costat oposat es troba Aragó i Illes Canàries, on els preus s’han rebaixat en un 14% de mitjana en comparació als costs d’un allotjament hoteler al mes d’abril.
En comparació de l’any passat, en totes les comunitats han augmentat els preus mitjans, sent Madrid la comunitat que encapçala els majors increments, un 26%, seguida per Múrcia (13%) i Illes Canàries (11%). La principal excepció ha estat la ciutat aragonesa d’Osca, on aquest 2015 els seus viatgers podran gaudir d’uns preus més econòmics respecte a les dades de l’any anterior; on també es va produir una rebaixa del preu per pernoctació hotelera.

Els allotjaments a Europa
Els països europeus han registrat una tendència cap a l’encariment dels preus per nit en hotels, però on s’ha registrat un descens més acusat dels preus per allotjament han estat Bèlgica i Bulgària, on els costos d’una pernoctació a un hotel son de mitjana un 1,64% més baixos aquest mes de maig que el mes d’abril de 2015. Tanmateix, la capital belga ha estat una de les ciutats europees on s’ha observat una reducció dels preus més elevada, que ha estat de un -7,8% mensual i un -11,4% interanual.

Una altra destinació recomanada per als viatgers que vulguin descobrir Europa es Rússia. Les variacions han estat molt més inferiors en ciutats russes com Moscou i Sant Petersburg perquè aquest mes s’han pujant les tarifes de pernoctació i es va retallant la diferència pel que fa al nivell de preus de 2014; però encara surt a compte visitar aquest país. De fet, Rússia és el país europeu on més s’ha incrementat el cost per pernoctar, un 37% més que el passat mes; però que alhora es manté un preu inferior a l’habitual.

Imatge: markusspiske

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els hotels encareixen un 9% els seus preus per aquest maig”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio