Hotels temàtics

Els hotels europeus augmenten el preu de les pernoctacions en un 3,6% de mitjana

L’increment dels preus és la tendència mundial
By , on 16 de febrer de 2015

Els hotels europeus van registrar un preu mitjà per pernoctació de 106 euros durant l’any passat, enfront dels 102 euros que costava una nit en un hotel al 2013, lo qual suposa que els hotels europeus han incrementat les seves tarifes en un 3,6% de mitjana. No obstant això, els països que més han apujat els seus preus han estats els del nord d’Europa, enfront dels hotels situats a l’Est d’Europa que han abaixat les seves tarifes.

Els hotels europeus van ser un 3,6% més cars al 2014 en comparació al 2013, segons destaca l’informe de STR Global. L’augment del preu en les pernoctacions a hotels no es va manifestar de la mateixa manera a tota Europa ja que, segons destaquen els responsables de l’estudi, els situats el nord d’Europa van ser els que més van apujar les seves tarifes, enfront de la caiguda de l’Est europeu amb un abaratiment mitjà del 8,6%, del preu d’una pernoctació.

Els hotels de l’Europa occidental es van mantenir estables en el preu mitjà diari per nit (ADR en les seves sigles en anglès), amb un 0,8% més d’increment, arribant als 79,4 euros de mitjana enfront dels 77,2 euros que costava una pernoctació al 2013. En el cas del sud d’Europa, el sector va augmentar els seus preus un 2,6%, fins als 116 euros per nit enfront dels 115 euros que es cobraven per una nit d’hotel a l’any precedent.

En quant al nivell de l’ingrés per habitació disponible (RevPar), el conjunt d’hotels europeus va créixer un 5,8%, amb una mitjana de 73 euros, destacant de nou el nord europeu amb un increment del 12,6%. Una dada que es contraposa a la caiguda del 12,2% pels ingressos per habitació en els complexos hotelers situats a països de l’Europa de l’est.

Tanmateix, el nivell d’ocupació europeu segons l’estudi de la consultora es va situar en el 68,8%, 2,1 punts percentuals més que en 2013. Aquesta dada mostra que, tot i l’encariment general dels preus per una pernoctació als hotels europeus, la tendència és que es mantingui o creixi l’ocupació d’aquestes habitacions. Una bona dada per al sector hoteler i no del tot dolenta per als consumidors.

Així doncs, la tendència a la zona europea és la de l’encariment del preu per l’estada d’una nit als hotels de la regió, especialment acusat en els països del nord d’Europa. Tanmateix, la indústria hotelera va augmentar al llarg del 2014 els seus beneficis per cada habitació ocupada. L’única exempció es troba al sector hoteler de l’Est d’Europa, que va disminuir tant el seu marge de beneficis com el preu per pernoctació en un dels seus hotels.

Una tendència a l’alça tret de la zona de l’Àsia-Pacífic

Les regions d’Amèrica del Nord, Llatinoamèrica, Centreamèrica i el Carib van encarir un 4,7% de mitjana el seu preu per pernoctació en els hotels, acompanyat d’una millora del 8,3% en els beneficis. El nivell d’ocupació de les habitacions d’hotel al continent americà va ser molt positiu, ja que es va augmentar en 3,4 punts respecte a dades del 2013; lo qual deixa el nivell d’ocupació del 64,4% de les habitacions disponibles al continent.

En concret, destaca el mercat hoteler del Carib, que va augmentar en 6,5%; seguit d’Amèrica del Nord que va encarir-se en un 4,7%; i el d’Amèrica del Sud que va encarir els seus preus en un 5,9% respecte al mateix preu de 2013. Tot i la bona tendència del mercat hoteler del continent americà, la regió de Centreamèrica va ser la que menys va apujar els seus preus per pernoctació en hotel, situant-se en un augment del 2,3%.

La tendència a augmentar els preus va ser molt menys notable en els hotels situats a l’Orient Mitjà i a Àfrica, ja que el sector va augmentar un 2,1% de mitjana el preu per pernoctació; tot i això, el sector hoteler va guanyar un 6% més per l’ocupació de cadascuna de les habitacions. Al llarg del 2014, va registrar-se un nivell d’ocupació del 63,3%, un 3,8 més que l’any 2013. En concret, es desmarca a la regió el nord d’Àfrica, amb un increment del 4,2% en el preu de l’estada d’una nit; enfront de l’1,7% més dels hotels de l’Orient Mitjà i la caiguda del 2,3% registrada al sud del continent.

Enfront de les dades de la resta de continents, el preu mitjà diari per habitació de la zona asiàtica i del pacífic va decréixer un 2,1% al 2014, generant pèrdues al sector hoteler de gairebé un 1,6%, en comparació a les dades de l’any anterior. Una tendència a la baixa alimentada pel descens del preu per pernoctació en els hotels i complexes hotelers situats en el conjunt de l’àrea.

En concret, van decréixer el preu per pernoctació als hotels del centre i el sud d’Àsia (-5,2%), Austràlia i Oceania (-2,5%), el nord asiàtic (-1,3%) i el sud-est asiàtic (-0,4%).En quant als beneficis obtinguts per les pernoctacions en els hotels de la zona, solament el sud-est asiàtic va anotar una xifra positiva (+0,1%), mentre que la resta va decréixer, sobretot el sud-est asiàtic (-4,3%), el centre i sud d’Àsia (-2,6%) i en últim lloc i des de lluny, Austràlia i Oceania (-0,4%).

Imatge: KassandraBayResort

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els hotels europeus augmenten el preu de les pernoctacions en un 3,6% de mitjana”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio