Hotels temàtics, Illes i costa

Illes Fiji, tocant el paradís

Un entorn natural únic preparat per al turisme
By , on 11 de novembre de 2009
Vista de l'Illa de Mamanuca

Vista de l'Illa de Mamanuca

Parlar de Illes Fiji és sinònim de paradís. En el sud de l’Oceà Pacífic, a l’est d’Oceania, en l’arxipèlag de Melanèsia, se situen les Illes Fiji: un conjunt de més de 300 illes, tant d’origen volcànic com de coral, de les quals només 100 estan habitades, entre les quals destaquen nou d’elles per ser les de major grandària, de les quals les més importants són Viti Levu i Vanua Levu.

Aquesta antiga colònia anglesa és república des de la seva independència en 1970, la seva capital se situa en Viti Levu i el seu nom és Suva, i és, al seu torn, la ciutat més poblada amb una quantitat total d’habitants que ronda els 160.000. L’aeroport internacional està localitzat en altra ciutat d’aquesta illa, Nadi.

La veritat és que nomenar les illes Fiji és evocar un real paradís, amb platges de sorres blanques i d’aigües transparents, vegetació frondosa entre la qual hi ha les palmeres, un clima acord com a millor còmplice del goig, activitats recreatives per a tots els gustos, allotjament de luxe i molt més: i és això exactament el que aquest arxipèlag té per a oferir al turisme.

No obstant això, Fiji no només és naturalesa i bellesa, serveis i una destinació turística de gran categoria, sinó que també és un atractiu per la seva diversitat cultural: aquí es fonen les cultures polinèsia, hindú i europea, donant-li al lloc un color especial. Aquest toc particular també es distingeix en la seva arquitectura i en els seus carrers, en la seva cuina autòctona impregnada per olors estrangeres, en la seva religió amb les seves esglésies cristianes i els seus monestirs hinduistas, i en tot el seu ambient entre festiu i cordial que és pura creació benigna i autèntica dels seus habitants.

A Fiji la majoria dels complexos hotelers estan construïts d’acord al disseny de bungalows amb sostres de palmell, bé típic de zones tropicals-, els quals es troben envoltats de tot aquest entorn exuberant de naturalesa i atractiu. A més, tot hotel està equipat amb tots els serveis bàsics, al mateix temps que, en general, oferixen altres extres com piscines, spa, gimnàs, restaurants de qualitat, etc.

Tivua, una altra illa preciosa

Tivua, una altra illa preciosa

Aquí, en aquest arxipèlag no només el territori insular és protagonista: també ho és el mar i les barreres de coral, d’incalculable valor biològic i admirable bellesa. És possible practicar submarinisme, snorkel, surf, entre altres esports nàutics. Un dels millors llocs per a veure entre els corals és la Costa de Coral que comença en Momi, a 20 quilòmetres al sud de Nadi (Viti Levu). Aquest lloc és un veritable espectacle: conjuga els escenaris naturals, amb les viles i poblats propers, les superfícies de canya de sucre -un dels cultius principals d’aquesta zona-, les llacunes de coral i les platges d’una qualitat única.

Els amants dels esports també poden optar per multitud d’activitats terrestres tals com les pràctiques de senderisme o muntanyisme: les illes Fiji també tenen una gran quantitat de muntanyes ideals per a la pràctica d’aquest esport d’aventura. Els admiradors de la cultura i la història dels llocs, per la seva banda, tampoc quedaran insatisfets: existeixen determinats llocs i pobles antics en els quals es pot ser testimoni de l’origen i naturalesa d’aquests pobles nadius i de la seva posterior intraculturització europea.

Si un visita aquestes illes de somni no pot anar-se sense endur-se alguna de les artesanies tradicionals del lloc: com no pot ser d’altra manera a causa de les característiques d’aquestes illes les peces esculpides de coral o en conquilles marines són un record ineludible per al turisme, així com també tot derivat de cocos com poden ser els nutritius i perfumats sabons artesanals. També es podrà trobar en les seves colorides botigues de records altres objectes característics de la cultura de l’arxipèlag com pals de guerra, teixits, joieria típica, i belles fotos i pósters amb imatges úniques d’aquesta regió tropical.

La capital, Suva, és la ciutat més poblada i resumeix, en part, tot el que aquest bell país té per a brindar, a més de ser, òbviament, el seu cor polític i comercial. Si estàs en aquesta capital t’adonaràs que encara conserva clars vestigis del seu passat colonial, i s’hi sumen edificis més moderns, restaurants, botigues i passejos de compres, bars i pubs, entre altres atraccions. Un bell passeig és caminar, sense pressa i amb atenció, pel centre de la ciutat i veure una gran sèrie de construccions que val la pena visitar: la Catedral Catòlica constitueïx una icona de la ciutat, la Victòria Parade és l’avinguda principal al llarg de la qual es troben la majoria dels restaurants, les botigues, bancs i altres negocis comercials més importants de Suva.

Al final d’aquesta avinguda s’arriba al Parc Albert i als Jardins Thurston, lloc on es troba al seu torn la Casa Governamental i el Museu de Fiji. Finalment, vegem un poc què es pot trobar en una altra de les ciutats importants de la illa de Viti Levu, on està l’Aeroport Internacional: Nadi. A pocs quilòmetres de l’Aeroport es troba un colorit i vistós mercat en el qual es poden adquirir els més bells i representatius souvenirs de Fiji. A més, en aquesta ciutat hi ha també una gran varietat d’hotels temàtics, de luxe i resorts per a allotjar-se.

Pot ser un bon punt de partida per a conèixer aquesta nació i tota la seva riquesa i atracció turística. Aquesta destinació tropical és també molt triada com lloc per a passar un viatge de noces de tot luxe i plaer, o fins i tot hi ha qui la trien per a donar el ‘sí’. Hi ha una gran quantitat de resorts i hotels paradisíacs que oferixen promocions especials per a parelles.

Lloc oficial de les Illes Fiji

Fotos: Fiji por jaredw_1986 en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Illes Fiji, tocant el paradís”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio