Hotels temàtics

Programa de Termalisme Social de l’Estat Espanyol

Perquè els pensionistes puguin gaudir dels seus tractaments termals a un preu econòmic!
By , on 16 de març de 2012

Per tots es conegut el programa de viatges per a persones majors que el Govern ofereix a preus molt reduïts, l’Imserso. En principi us volia parlar d’aquesta forma de viatjar a partir dels 65 anys, però buscant informació me n’he adonat que actualment el termini d’inscripció està tancat, pel que em guardo el tema per més endavant i així de passada us aviso quan s’obre. Tot i així, he trobat un programa també per a persones majors que sí té el termini d’inscripció obert i que a més és molt interessant en temes de salut. És el Programa de Termalisme Social de l’Estat Espanyol, un programa que proporciona preus reduïts als pensionistes que per prescripció metge necessiten algun dels tractaments que s’ofereixen als balnearis.

El poder curatiu de l'aigua

Així, anualment es reserven places més barates als balnearis perquè les persones que entrin en aquest programa puguin gaudir-ne, sense preocupar-se pels diners! A més dels beneficis per la salut d’aquesta estada, els majors de 65 anys que la gaudeixin podran desconnectar de la rutina diària i passar uns dies de relaxació.

Les persones que sol•licitin entrar en aquets programa han de complir una sèrie de requisits:
Ser pensionista del Sistema de Seguretat Social per conceptes de jubilació, invalidesa, viudetat i altres pensions, sempre que s’hagin complit els 60 anys.
No patir trastorns mentals greus que puguin alterar la normal convivència als establiments. Així com alguna malaltia infecciosa.
•Poder valdre’s per sí mateix.
Precisar tractaments termals per prescripció metge.
Enviar la sol•licitud en el termini indicat i obtenir la puntuació necessària per optar als balnearis sol•licitats.

Pel que fa a la parella del sol•licitant, podrà acompanyar-lo sense tenir la obligació de percebre pensió a la Seguretat Social. En quant als serveis que inclourà l’estada a les termes hi trobem l’allotjament i manutenció en règim de pensió completa a habitació dobles d’ús compartit, tractaments termals bàsics, seguiment mèdic i una pòlissa col•lectiva. Hi ha torns de 12 dies amb 11 nits i torns de 10 dies amb 9 nits.

I ara el més important! Com sol•licitar-ho? Presentant la sol•licitud als Centres de majors o les Direccions Territorials de l’Imserso corresponents al domicili habitual de l’interessat; als Órgans que designin les Comunitats Autònomes que han assumit funcions i serveis de l’Imserso o als Serveis Centrals de l’Imserso. Tot i així, es convenient que abans de sol•licitar el programa entreu al web informatiu que el Govern té actiu i us informeu de tot el que es demana.

Per portat a terme el programa hi ha dos torns, el primer entre els mesos de febrer i agost, amb prioritat de plaça els que s’hagin apuntat abans del 16 de gener i per la seva inclusió en l’ordre que correspongui fins el 16 de maig. I pel segon torn, de setembre a desembre, amb prioritat de plaça els que s’apuntin abans de 16 de maig i per la seva inclusió en l’ordre que correspongui fins el 30 d’octubre.

Ja ho saps! Si necessites un tractament termal i vols passar uns dies tranquils i en calma, apuntat!

Font | Gobierno de España
Imatge | Fla…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Programa de Termalisme Social de l’Estat Espanyol”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio