Illes i costa

‘Murano i Burano’ o ‘Burano i Murano’, amb quina us quedeu?

Una és l’illa de les fàbriques de vidre i l’altra l’illa de les casetes pintades
By , on 15 de març de 2012

En el teu viatge a Venècia, una de les ciutats més meravelloses del món, no pot faltar una escapada d’un dia a les illes de Murano i Burano. Segur que de la primera has sentit parlar gràcies a les seves fàbriques de vidre però, i de la segona? Un avanç, és cent vegades millor que la primera.

Una illa en la que cada fotografia és una postal

Des de les principals parades del Gran Canal de Venècia podreu agafar un vaporetto que us portarà fins a Murano i des d’allà, agafar-ne un altre que arribi a Burano. Cada bitllet de vaporetto costa 6’5 euros, però hi ha ofertes especials per 12 o 24 hores que us aniran molt millor si voleu fer més de dos viatges al dia.

En uns 15 minuts, depenent d’on agafis el vaporetto, arribaràs a Murano, l’illa del vidre, i acte seguit, quasi sense poder resistir-te, et faran una demostració gratuïta en una fàbrica de vidre. La veritat és que es nota que és una atracció totalment turística però està bé per veure la destresa dels artesans d’aquesta matèria. Després de la demostració, visita obligada a la tenda de la fàbrica, on podràs aconseguir peces de vidre impressionants. Si no vols comprar-les allà, tens centenars de tendes repartides pel tros de terra per fer-ho, això si! Ves en compte amb les estafes!

Aprofita la caiguda del sol

Si voleu un consell, agafeu el vaporetto ben d’hora i passeu el matí per Murano, recorrent les seves tendes i els seus carrers. Veureu que en més d’una plaça hi ha escultures de vidre molt maques amb les que ben segur us voldreu treure una foto. Però per dinar, i només si voleu el meu consell, dirigiu-vos a Burano, allà sí que hi heu de passar unes quantes hores!

L’illa de Burano està a mitja hora de Murano i també s’hi arriba a través del vaporetto. Es caracteritza per les peces d’encaix i per les cases pintades, i és que cada casa de Burano està pintada d’un color diferent que la seva veïna. Si a l’illa anterior havíeu fet desenes de fotos aquí les podreu contar per centenars. Cada raconet de Burano es mereix una postal i cada raconet té una màgia especial.

Dinar a un dels restaurants al costat del canal (sense preus desorbitats), descansar a la gesta del parc, fotografiar cada una de les casetes amb encant, fer panoràmiques des d’algun dels seus ponts o visitar el seu campanar tort; les activitats semblen no acabar-se mai.

Així, tot i que Murano és molt més coneguda i important per les seves fàbriques de vidre i per les meravelles que d’elles surten, per mi Burano amaga molt més que la seva illa germana i és un territori que val la pena, i molt, explorar.

Què en penseu?

Imatges | Neus Medina

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Murano i Burano’ o ‘Burano i Murano’, amb quina us quedeu?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio