Illes i costa

Aprovat el pla per urbanitzar Valdevaqueros

Es tracta d’una de les últimes platges verges de Tarifa, Cadis
By , on 31 de maig de 2012

Si fa cosa d’un mes ens despertàvem tots amb la fatídica notícia que el Govern Balear havia donat llum verda per construir un macrohotel a una de les platges verges més boniques de Mallorca, Es Trenc; fa uns dies ens tornava a sorprendre una noticia de semblant calibre. Valdevaqueros, una platja verge de Tarifa (Cadis), albergarà d’aquí poc una urbanització formada per 1423 places hoteleres i 350 habitatges. És que ens hem tornat completament bojos?

A les platges de Tarifa es habitual la pràctica de esports aquàtics

Evidentment la notícia ha fet saltar les alarmes de les principals organitzacions ambientals, com Greenpeace i Equo, que han protestat enèrgicament contra la decisió del consistori gadità. El projecte, segons les organitzacions, és un “cordó dunar únic a Europa”, a més d’una zona “d’especial valor ambiental”.

Pilar Marcos, de Greenpeace, ha declarat: “No existeix cap justificació per destruir gratuïtament el medi ambient”, a més i segons ella mateixa, aquesta construcció no fa més que continuar amb un model de construcció en la costa que tants “mals de caps” ens està donant actualment.

Però les rèpliques no tenen fonament per als defensors del projecte, que diuen és una actuació urbanística “moderna, actual i en la línia d’un desenvolupament tou i integrat en el medi”. L’Ajuntament ha explicat que es preveu “una densitat de construcció molt baixa”, doncs dels 700.000 metres quadrats de superfície que té el projecte només se’n podran construir 84.000, amb construccions que no superin les dues altures. I jo em demano, 84.000 metres quadrats de construcció vora el mar és una “densitat de construcció molt baixa”? Por em fa el dia que informin d’una construcció d’alta densitat.

Cal recordar que un dels atractius principals de Tarifa i que diferencien la zona de platges molt properes, és l’absència d’una massificació turística i hotelera. El desenvolupament terciari a Tarifa està basat en les petites empreses, unes empreses que no fan malbé el medi ambient i cuiden la riquesa paisatgística. Veurem ara si amb el nou pla que el Govern s’ha tret de la màniga es podran mantenir aquests petits comerços oberts, així com el turisme de qualitat i no de quantitat que visitava any rere any les platges.

Imatge | montuno

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aprovat el pla per urbanitzar Valdevaqueros”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio