Illes i costa, Imatges del món, Turisme rural

Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya

Pots allotjar-te a cases rurals, càmpings o hotels, tots estan pels voltants!
By , on 27 de desembre de 2010

Delta de l'Ebre, un paisatge idílic

Si hagués de ressaltar un aspecte positiu de Catalunya, sens dubte, seria la seva varietat. Pots passar de la platja a la muntanya, de la cultura a l’oci i de la tradició a la modernitat en menys de mitja hora. Només has d’agafar el cotxe i moure’t! De la mateixa forma, pots passar de la ciutat més transitada a un espai natural de somni en uns instants, només has de posar rumb al sud i visitar el Parc Natural del Delta de l’Ebre, la zona humida més amplia de les terres catalanes.

Una de les característiques que més destaques d’aquesta zona és l’harmonia que ha aconseguit entre natura i explotació humana, dos aspectes que moltes vegades veiem antagònics però que, en aquest cas, estan totalment units. Per tal de defensar aquest equilibri, la Generalitat de Catalunya va crear el Parc Natural del Delta de l’Ebre, un espai reconegut pels màxims organismes internacionals. El parc té una superfície de quasi 8000 ha, de les que corresponen més o menys una meitat a la comarca del Montsià i l’altra a la del Baix Ebre.

El paisatge d’aquesta zona és fàcilment identificable gràcies a les extenses planúries i als arrossars. És precisament pel cultiu d’aquests últims que depenent de l’estació en la que visitis la zona et trobaràs un panorama o un altre. A l’hivern, el color terra ho impregna tot; a la primavera, els arrossars estan inundats i la denominació de zona humida arriba a la seva màxima expressió; a l’estiu el paisatge canvia de color i culmina amb un verd apoteòsic, digne de les millors fotografies.


Si decideixes passar alguns dies per la zona i visitar les regions dels voltants no pots perdre’t pobles com Amposta, Deltebre, Riumar o Sant Jaume d’Enveja. De fet, si busques allotjament allà trobaràs des de cases rurals impressionants fins a albergs i càmpings molt econòmics. Algunes de les cases rurals que es poden destacar són Cal Gasso, a Poble Nou del Delta; la Caseta del iaio, una caseta de pagès amb capacitat per 6 persones que nome´s et costarà 22 euros per persona i nit o Casa Saxa, una caseta amb capacitat per 10 persones.

La veritat és que llegeixes que existeixen zones com aquesta, on la tranquil•litat, el descans i la relaxació semblen inundar-ho tot, t’entren unes ganes irrefrenables de fer les maletes i marxar. Per això, comença a organitzar la teva escapadeta al Delta de l’Ebre, veuràs com tornaràs com nou!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio