Illes i costa

En temes de turisme, s’hi val tot?

Davant l’anunci de la construcció d’un hotel al costat de l’únic arenal verge de Mallorca, la població reacciona
By , on 30 de abril de 2012

La construcció i l’expansió hotelera, que arriba a llocs inimaginables, està convertint Mallorca en un centre d’oci estranger en el que sembla que el ‘tot s’hi val’ i el ‘veniu aquí i feu el que no podeu als vostres països’ són les normes imperants. L’última noticia en aquest sentit és la construcció d’un complex hoteler, capaç d’albergar a 1200 turistes, sobre la sorra de Sa Ràpita, situada just al costat de l’últim gran arenal verge de l’illa, es Trenc.

Un paradís que s'ha de protegir

Els mallorquins tenim fama de tranquils i poc donats als conflictes, i segurament és veritat, però quan ens toquen una cosa estimada som els primers en saltar i donar la cara. Així ho vam demostrar ahir en la convocatòria d’una cadena humana que unís una punta i l’altra de la platja en senyal de protesta. De fet, tant vam voler donar la cara que a causa de la multitud de gent que assistí a l’encontre no es va poder fer una cadena, va ser ‘una marea de gent’, assenyalen alguns mitjans.

Els organitzadors de la protesta, GOB, Amics de la Terra i Plataforma Salvem la Ràpita, comptaren entre 12.000 i 15.000 assistents. “Un èxit” de participació que demostra la sensibilització dels mallorquins en protegir una terra que a poc a poc, i sense control, estan destruint. De fet, un dels lemes més populars en els darrers temps és “Qui estima Mallorca no la destrueix”.

A la trobada en senyal de protesta es va llegir un manifest i l’encarregat de fer-ho va ser l’editor Francesc Moll. Va recordar que, el 25 de maig de 1978, ell mateix es va reunir en un indret proper a Sa Ràpita amb el mateix propòsit pel que ahir hi va tornar: “Salvar el Trenc”. I és que ja fa molts anys que es fa pressió perquè les institucions permetin la construcció d’aquest macrohotel. Un permís que, malauradament i si ningú ho para, es convertirà en una realitat.

A l’acte per salvar es Trenc hi assistí gent de tot Mallorca, anònims i no tan anònims, però sense afany de protagonisme. Francina Armengol (PSOE) o Biel Barceló (PSM), entre altres polítics, van ser un clar exemple, doncs hi van estar sense pancartes.

Però com sempre, i tot i que es tracti d’una manifestació com aquesta, sempre hi ha d’haver una part negativa. En aquest cas, el batle de Campos, Sebastià Sagreras (PP), a favor de la construcció de l’hotel, sembla que va donar ordre de sancionar a tots els cotxes mal aparcats, una acció que escalfà els ànims dels assistents i provocà que tallessin la carretera que uneix Sa Ràpita i Campos. Els manifestants no es mogueren d’allà fins que Sagrera accedí a retirar les multes posades.

Què en penseu de tota aquesta polèmica? S’hauria de permetre la construcció de l’hotel en benefici del turisme? O l’hotel va, precisament, en contra del turisme?

Imatge | Platgesdebalears

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “En temes de turisme, s’hi val tot?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio