Illes i costa, Imatges del món, Països

Filipines, barreja de cultures i civilitzacions

Diversos colonitzadors han passat per les seves terres, configurant la idiosincràsia de la zona
By , on 19 de gener de 2011

Al bell mig del sud-est asiàtic, entre diferents mars, es troba la República de Filipines

Fa uns mesos, mentre sopava amb els amics, entre espaguetis i macarrons un d’ells va deixar caure una bomba: marxava a treballar sis mesos a Filipines. A Filipines? Què faràs allà? Què hi trobaràs? Milers de preguntes van bombardejar les ments dels allà presents, sobretot perquè fins llavors no teníem notícies que el nostre amic buscava feina més enllà de les nostres fronteres. Estàs segur del que fas? Va ser la pregunta general. Però ell estava ben convençut de la decisió i davant això no hi ha res a dir; un cop una decisió està presa i represa, només queda tirar endavant i afrontar els aspectes positius i negatius que comporti.

Va ser precisament aquest el detonant que va provocar que el meu interès per Filipines despertés. Tots sabem que existien un país asiàtic anomenat Filipines, però més enllà de que va ser una regió sotmesa durant molts anys al domini espanyol, poca cosa més podem dir. Doncs resulta que es tracta d’un país lluitador, d’unes terres que han hagut de fer front a invasors de tot tipus, inclosos nosaltres, i que han configurat la seva societat i cultura gràcies a la mescla d’influències estrangeres i autòctones.


La República de Filipines està formada per més de 7000 illes, situades al sud-est asiàtic i ocupant una extensió de 300.000 km2. Aquestes estan dividides en tres grups, anomenats Luzón, Bisayas i Mindabao. La capital del país, Manila, es troba al primer arxipèlag. El clima tropical, les fantàstiques platges i els festivals són alguns dels principals atractius turístics del país, tot i que és un sector bastant afectat. Per què? Doncs perquè durant molts anys la regió ha estat considerada perillosa, tant pels desastres socials com naturals. Del primer grup va aconseguit sortir fa uns anys, aconseguint fins i tot firmar el 2009 una Llei Nacional del Turisme, per desenvolupar aquest sector econòmic. Del segon grup és més complicat sortir-se, ja que res es pot fer per lluitar contra els elements. Tot i així, hi ha èpoques de l’any en la que els tifons i tempestes d’aquest tipus són més escasses com el període que transcorre entre desembre i maig. Per això, si tens pensat visitar les illes, aprofita aquest moment!

Només fa unes setmanes que el meu amic va marxar, però les noticies que ens han arribat des de llavors són molt bones. Ha pogut gaudir d’un dels festivals més coneguts i grans del país, el “Sinulog” a l’illa de Cebú, el segon nucli econòmic i industrial de Filipines, al darrera de Manila. Allà hi ha un dels aeroports més importants del país, pel que si tens pensat viatjar a la regió, segur que passaràs per allà! Gaudeix-ho!

Foto: Poromiami a wikimediaCommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Filipines, barreja de cultures i civilitzacions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio