Ecoturisme, Illes i costa

Formentera, el paradís del submarinisme

L’illa forma part de la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
By , on 19 de agost de 2010

Ecosistema perfecte per al submarinisme

Benvinguts a l’últim paradís del Mediterrani. Benvinguts a Formentera. Benvinguts a l’oasi del submarinisme. Si l’altre dia parlàvem de la meravella que és bussejar per les Illes Medes no podem deixat de banda Formentera, un paradís ben aprofitat pels bussejadors.

L’illa és el bressol del moviment hippie espanyol, un títol que no rep per casualitat i és que la tranquil·litat i aïllament que es respira a Formentera no és comparable amb cap altre lloc, m’atreviria a dir, del món. És com viatjar en ferry des d’Eivissa al paradís, on el temps es para i els problemes desapareixen. Només nosaltres i la natura. Aquest meravellós context forma part de la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera, l’únic espai del Mediterrani que trobem a la llista de Bens Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, per alguna cosa serà.

La protecció que aquest títol li atorga ha permès mantenir les seves aigües i terres lluny de la devastadora acció humana i que una gran quantitat d’espècies animals i vegetals trobessin en Formentera el seu refugi. Practicar el submarinisme a l’illa té moltes avantatges. La primera és la diversitat de profunditats, que al igual que a les Illes Medes, permet que des dels principiants fins als més experts gaudeixin de l’experiència al màxim. La zona nord, sobretot, té una gran quantitat de nivells i per això és la zona elegida per les escoles i centres de submarinisme per dur a terme les immersions.

Són molts els centres que trobareu per fer cursos i submergir-vos, alguns exemples dels que podreu trobar web són el centre Vell Marí o l’OrcaSub. Aquests tenen cursos per tots els nivells, així els més petits podran experimentar la seva primera immersió, els grans que mai han bussejar tenen un curs de principiants amb la seva corresponent immersió i els de nivell més avançat podran millorar la seva tècnica i conèixer nous espais. Una de les immersions més atractives per els bussejadors experts és la de La punta de sa pedrera, on es pot explorar un vaixell enfonsat que serveix d’hàbitat a centenars d’espècies. El vaixell es troba a 30 metres de profunditat sobre un mantell de sorra i es va enfonsar el 1994.

Per els principiants – entremitjos hi ha, per exemple, el Racó Alt, una cova submarina situada a 12 metres de profunditat. Un espectacle impressionant. Així que ja ho saps, no tens excusa! Siguis el millor bussejador del món o el pitjor pots trobar la teva immersió a Formentera. El paradís t’està esperant!

Foto: Vriullop a Wikimedia Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Formentera, el paradís del submarinisme”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio