Illes i costa

L’Escala, platja i cultura a parts iguals

El municipi té una gran varietat d’activitats culturals relacionades amb la seva història pesquera
By , on 23 de agost de 2010

L'Escala, lloc privilegiat a l'estiu i tot l'any

Catalunya és molt rica en viles i poblets de costa que fan que estiuejar sigui tota una aventura. Hem parlat de l’Estartit, de Torroella de Montgrí o de Tossa de Mar; anem ara a conèixer una veïna de les dues primeres: l’Escala. Situada a 30 quilòmetres de l’Estartit i a 50 de Girona, aquesta vila de pescadors té un ampli ventall d’ofertes per donar als seus visitants. Les seves meravelloses platges i la cultura són els eixos principals que els turistes busquen a l’Escala, però no són les úniques i és que passejar pels seus carrers és molt recomanable.

Durant tota la seva història i fins el segle XIX, aquest municipi de costa veia els seus principals recursos econòmics en la vinya i la pesca, però un nou fenomen sacsejà pràcticament tot el món a partir del s.XX, el turisme. Un factor que no passà desapercebut per l’Escala, que a dia d’avui recull els seus ingressos econòmics d’aquest sector.
Per això i per tal de cuidar els seus visitants, són moltes les activitats que es poden fer a l’Escala. Les platges són el principal atractiu turístic, algunes de les més conegudes són Cala Montgó, la platja de Riells, la cala de la Creu o la platja Portitxol.

A nivell cultural veiem que el Museu d’Arqueologia de Catalunya, situat a Empúries, és un dels jaciments arqueològics més importats. Antic port, conserva moltes de les restes de les cultures grega i romana que van veure en aquesta regió la porta d’entrada a la península ibèrica.

L’Escala no deixarà que els nens s’avorreixin, cada diumenge al matí és fa el mercat setmanal a la plaça de l’Univers on hi podem trobar una amplia varietat de productes. Tot i que aquest sigui el més gran, durant tota la setmana podem veure diferents mercats.

El centre d’Interpretació del Peix de l’Escala, al mig del port pesquer, ens apropa al món de la pesca d’una forma molt interactiva. Ens dóna a conèixer les activitats del dia a dia dels pecadors, les seves barques i tradicions pesqueres. Si us agrada la gastronomia no podeu deixar de visitar les fàbriques d’anxoves del municipi, molt reconegut per aquest producte. Hi ha un total de cinc fàbriques i totes es poden visitar. En conclusió una vila ben completa per passar les vacances o fer una escapadeta de cap de setmana. El sol i la platja hi són presents però també una amplia varietat d’activitats per gaudir-ne!

Foto: bea&txm a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’Escala, platja i cultura a parts iguals”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio