Illes i costa

L’illa de Rodes, la llar d’Hèlios

Una de les illes amb més història de Grècia
By , on 15 de agost de 2010

300 dies de sol a Rodes

La millor forma d’estudiar història sense haver d’anar a cap biblioteca ni empassar-se cap dels interessantíssims llibres de text que donen a les escoles és viatjar. Quan viatgem ens endinsem sense adonar-nos en la cultura, tradicions i llegendes del nostre destí; passem fulls i fulls d’història cada cop que fem un pas o visitem un museu. A més, viatjar no només inclou el viatge de cinc dies a la ciutat o poble que visitem, hi ha tot un treball anterior i posterior de preparació de l’aventura que pot resultar, fins i tot, més apassionant que el viatge en si.

És precisament en aquest punt, el de la preparació, en el que em trobo ara. El meu destí: l’illa grega de Rodes. Sempre havia volgut visitar Grècia, però se que en un sol viatge no seré capaç de veure tot el que aquest país posseeix; per això he decidit anar passa per passa i en lloc de plantejar-me un viatge de 10 dies en els que ho voldria incloure tot i al final no veuria bé res, ho faré per zones.

Investigant sobre Rodes he descobert que és un dels llocs del món que té més dies de sol a l’any, quasi 300. Un punt molt a favor ja que la probabilitat que una tempesta et compliqui les vacances és menor. A més, i parlant d’història, l’illa és molt rica en llegendes i mites. Un dels que més m’ha agradat és el que li dóna nom a l’illa.

Es diu que quan Zeus, deu suprem de l’Olimp, va repartir els territoris als deus es va oblidar del d’Hèlios, deu del sol. Per això exclamà:

Zeus: Ara hauré de començar un altre cop! Però Hèlios va respondre.
Hèlios: No cal. Avui mateix una nova illa emergirà, em delitaré amb ella.

Allà, Hèlios va tenir set fills i una filla amb la nimfa Rodo, filla de Posidó. L’illa pren el seu nom en honor a aquesta nimfa.
Sigui com sigui, mitologia a part, una aura especial rodeja Rodes. Si com jo, decidiu viatjar-hi, hi ha una sèrie de monuments i construccions antigues que no podeu obviar. Una d’elles és la gran murada que rodeja la ciutat, amb 12 metres d’espessor. Té onze portes però la més important és la Porta de la Marina, situada al port.
L’hospital dels Cavallers és també molt recomanable, construït el segle XV pel mestre català Antoni Fluvian és un edifici de dues plantes i pati interior situat al carrer dels cavallers.

Al final del mateix carrer trobem El Palau del Gran Maestre, construït el segle XIV, perquè fos la residència del rei Victor Manuel II. Aquest són només alguns exemples de cites obligades amb la ciutat ja que hi ha moltes coses més que visitar! Hi has estat algun cop? Tens alguna altra recomanació?

Foto: Mathew Langham a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’illa de Rodes, la llar d’Hèlios”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio