Illes i costa

La natura en estat pur a la Costa Brava

La diversitat dels espais naturals és molt destacat, des de les Medes als Parcs Naturals
By , on 24 de agost de 2010

Muntanya i platja a la Costa Brava

Gairebé no hi n’han llocs que puguin donar tant en tan poc espai com la Costa Brava. Aquesta zona ofereix al visitant paisatges cisellats per la fúria de la tramuntana, pedres que ens parlen des del passat, capvespres de colors vibrants. La millor forma d’entendre aquesta zona és visitar les seves petites poblacions costaneres. Per això, et recomano que escullis un punt de referència al lloc que escullis on dormir i que et dediquis a recórrer el seu territori per descobrir en cada un d’ells un atractiu únic.

Et proposo alguns paratges naturals que són imprescindibles, els que no pots deixar escapar per tenir la seguretat de descobrir en tota la seva plenitud la Costa Brava. Comencem pel Parc Natural de Cap de Creus i el Parc Natural d’Aiguamolls de l’Empordà. Mentre que el primer és el primer parc natural marítim terrestre de Catalunya. El Cap de Creus està subjecte a l’acció de l’onatge, provocat fonamentalment per la tramuntana i podem observar l’àguila perdicera , el falcó peregrí o el mussol real. El fons marí és molt ric, gràcies a la poca contaminació de les aigües. La presència de corall vermella és remarcable i li dona un aspecte brillant.

El segon, per la seva part, és una zona humida formada per llacunes litorals salabroses, estanys d’aigua dolça, dunes costaneres, prats inundables, boscos de ribera i arrossars. Entre la fauna d’Aiguamolls de l’Empordà destaca una població de sangonera, bones poblacions de carpa i anguila. Els mamífers estan representats al Parc per la llúdria i el gamo. A més de 323 espècies d’aus.


El famosíssim Llac de Banyoles amb una superfície de 107 hectàrees i una característica forma de vuit, és un dels llacs de majors dimensions de la península Ibèrica. El més important és el seu origen, ja que la seva aigua prové de les filtracions de pluges de determinades zones de l’Alta Garrotxa i cabals subterranis que surten a l’exterior en aquest punt. A més d’aquestes característiques, l’entorn del llac concentra una gran varietat de flora lacustre i fauna autòctona.

Seria injust no esmentar el petit arxipèlag de les Medes, situat a la zona centre de la Costa Brava, està format per set illots que es caracteritzen per la gran riquesa del seu ecosistema marí. La proximitat de la costa i la desembocadura del riu Ter aporten a aquestes illes una gran quantitat de matèria orgànica, fet que permet la varietat de flora i fauna típica de les Medes.

Fotografia: Flamenc

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La natura en estat pur a la Costa Brava”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio