Illes i costa, Imatges del món

La ruta de Flysch a Guipúscua, un recorregut per la història

Descobreix l'evolució geològica del territori basc
By , on 11 de febrer de 2009
Imatge de la Ruta del Flysch

Imatge de la Ruta del Flysch

Els viatgers com vosaltres segur que esteu pensant en properes rutes a fer. Mai heu escoltat parlar de la Ruta del Flysch al País Basc? És una experiència fantàstica per a traduir-la de la millor manera hem de fer una mena de viatge en el temps utilitzant com a mitjà la natura.

Però entrem en detall. La Ruta del Flysch es situa a la costa occidental de Guipúscua, més concretament a les localitats de Deba, Mutriku i Zumaia, la zona més turística de la província.

La particularitat de la ruta de Flysch és la peculiar formació rocosa del lloc després de milions d’anys de cops de mar que ha deixat al descobert diferents mostres de la capa terrestre que ens permeten observar detingudament què ha succeït a la Terra durant milions d’anys. Aquest estudi de geologia apte per a tot el món és ideal per a comprendre una mica més el passat del nostre planeta i els diferents cataclismes que ha patit.

A més del fenomen de Flysch, durant la ruta veurem el conegut líit K/T, que no és res més que la petjada geològica que marca el final de la era Mesozoica i l’inici de la Cenozoica.

Tindreu diversos trajectes a escollir, en total hi ha vuit, tots recomenables:

Ruta del Flysch (Mutriku – Deba – Zumaia; 4 horas)

-Paseo en barco (Zumaia – Deba – Zumaia; 1h y 15 min.)

-Senderismo por acantilados y paseo en barco (Zumaia; 3h y 15 min.)

-Trekking costero (7 horas)

-Rasa mareal (Zumaia; 4 horas)

-Salida geológica y paseo en barco (Zumaia; 3 horas y media)

-Visita a Nautilus y barco a Saturrarán (Mutriku; 2 horas)

-Avistamiento de aves (Zumaia; entre 1 y 2 horas)

Ara us toca descobrir-ho a vosaltres, però hi ha llocs interessants que no cal passar de llarg com són el Centre d’Interpretació Algorri, que ens explica tot sobre la zona i el procés de formació del flysch. Un altre museu interessant és el Nautilus, on s’ofereix al públic la més important col·lecció de mostres dels penyassegats de Mutriku, la majoria formats per flysch negre. No faltarà tot el recorregut per la història de la zona, fins a 100 milions d’anys enrere, veieu com és un viatge en el temps?

A més de la pròpia ruta de Flysch aprofiteu l’oportunitat per a recórrer les localitats de Mutriku, Deba i Zumaia i descobrir totes les meravelles que amaguen, des de les platges als centres històrics.

La Ruta de Flysch és un resum, una ruta diferent a les quals estem acostumats. No a tot arreu tenim la possibilitat de conèixer en profunditat la història de la Terra de la forma en la qual ho podem fer aquí. I menys encara amb experts al nostre costat que ens aniran explicant lentament què significa cadascuna de les capes que veurem. No us deixeu a casa la càmera, la trobareu a faltar.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La ruta de Flysch a Guipúscua, un recorregut per la història”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio