Illes i costa

Lanzarote, la illa de l’eterna primavera

By , on 30 de novembre de 2012
Lanzarote

La temperatura mitja de Lanzarote és de 21 graus

Sabies que Lanzarote, la illa més oriental de les Illes Canàries és coneguda com a “‘eterna primavera”. Rep aquest nom gràcies a la seva meravellosa temperatura mitjana anual: 21 graus. És per aquest motiu que els viatges Lanzarote es poden realitzar a qualsevol época de l’any, ja que sempre ens trobarem amb un temps ideal.

En els seus 845,93 kilòmetres quadrats, podem trobar gran quantitat de volcans que s’hi extenen, degut a la gran activitat volcànica que va patir a principis del segle XVIII. Aquest fet li aporta un toc molt especial, ja que els seus paisatjes són difícils d’igualar.

Tanmateix, compta amb innumerables contrasts, d’entre els quals destaquen les seves terres seques, amb oasis de palmeres y platjes impressionants amb aigües transparents. Això últim és, precisament, un dels motius pels quals molt viatgers escullen passar les seves vacances a Lanzarote.

El mar que envolta Lanzarote sol ser tranquil i calmat, i convida tant a nedar com a realitzar submarinisme. Els dies de més vent i quan l’aigua està més embrabava, també és possible realitzar surf i kitesurf.

D’entre aquestes platjes, destaca el Caletón Blanco, amb sorra blanca de gra mitg i roques de lava negre del malpaís; ideal per a tota la familia. Guacimeta, amb aigües tranquil.les i un llarg passeig marítim; el millor per a recórrer-la a peu o en bicicleta. Com també Quemada, situada a la zona nort del Macizo de Los Ajaches, amb 310 metres de longitud. Perfecta tant per nedar com per fondejar-la.

A més, a aquesta illa s’hi troba el Parc Nacional de Timanfaya, que està sota la protecció de la Reserva de la Biofera de la Unesco. Ubicat entre els municipis de Yiaza i Tinajo, el parc ocupa una extensió de 51,072 kilòmetres quadrats i compta amb més de 24 volcans, com la Montaña Rajada, la Caldera del Corazoncillo o la Montaña de Fuego.

Malgrat que les últimes erupcions es van produir al segle XVIII, entre els anys 1730 i 1736, encara s’hi produeix actividat volcànica, havent-hi punts de calor que arriben als 100-120 y 600 graus a 13 metres de profunditat. Per tant, és molt normal veure guèisers- explosions d’aigua calenta i vapor que surten a gran velocitat per alguns dels forats dels volcans- quan fem una visita al Timanfaya.

Ah! després de tanta platja i excursions, no ens podem oblidar de la seva història, reflexada tant a l’arquitectura de la illa com als seus museus i galeries d’art. També de visita molt recomanada.

Foto: Txerra

 

 

 

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Lanzarote, la illa de l’eterna primavera”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio