Illes i costa

Sarandë, el paradís perdut d’Europa

La ciutat més turística d'Albània te platges verges
By , on 9 de febrer de 2012

Albània és un país de l’Europa de l’Est desconegut per als turistes occidentals. No obstant, aquest és un dels majors atractius d’aquesta ex república soviètica ja que les seves platges son verges i conserven tot l’atractiu natural. La millor forma de començar a conèixer Albània és a través de Sarandë, aquesta petita ciutat a la costa és la més oberta al turisme estranger i, tot i així, presenta uns preus molt baixos per l’encantador entorn natural.

Sarandë, Albània

Sarandë, Albània

La cuitat de Sarandë és la opció perfecta per aquells turistes de platja que vulguin viure una gran aventura en un paratge casi inexplorat. La ciutat s’ha desmarcat de la tradició otomana que impregna la resta del país i s’ha deixat influir per la cultura grega a través de la veïna illa de Corfú. Així doncs, pels carrers de Sarandë escoltarem cantar kalimeras i efaristós, i podrem tastar un gyros en el passeig que segueix la línia de la costa.

Les platjes queden situades en la confluència del Mar Adriàtic i el Jònic. El turisme és gairebé inexistent, per lo que no tindreu gaires veïns de tovallola ni l’hotel estarà massificat. Sarandë és el lloc indicat pels amants de la sorra verge, l’aigua clara i els edificis allunyats de la costa. No hi ha gaires comoditats ja que Albània va patir durant molts anys una dictadura que va empobrir molt a la població, però a Sarandë trobaràs un hotel net, gent molt amable i un entorn verge a dos hores de vol. Què més et cal?

Però no tot és platja ni cultura grega a Sarandë, a uns pocs kilòmetres al sud de la ciutat s’amaguen entre la vegetació les ruïnes romanes de Butrino. Aquesta vila romana va prosperar fins l’època medieval ja que la pesta va obligar als seus habitants a abandonar Butrino. La ciutat va romandre oblidada fins al 1928. Ara, els turistes de Sarandë poden veure per 700 lek ( menys de 7 euros) un amfiteatre romà conservat en perfecte estat, un temple Asclepi, les ruïnes d’una esglèsia paleocristiana, un ninfeu i els murs de la època iliria. Però l’estrella de Butrino és, sens dubte, l’acròpoli; amb unes vistes que us deixaran bocabadats.

Si encara busques experiències més exclusives i naturals et recomanem que no t’allunyis gaire de Sarandë. Els pobles pescadors de Dhërmiu, Drymades i Himara, queden a mig camí entre Sarandë i Vlorë i tenen les millors platges de tota Albània. Allà tindràs la sensació que el temps s’ha parat.

Imatge| Wikipedia.es

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Sarandë, el paradís perdut d’Europa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio