Illes i costa

Submarinisme a les Illes Medes, una experiència quasi divina

Parc Natural protegit des del 1990 concentra centenars d’espècies
By , on 17 de agost de 2010

Un lloc perfecte per al submarinisme

Fa poc us vaig parlar de la quantitat d’activitats que es podien fer a Torroella de Montgrí i a l’Estartit, però em vaig reservar un esport per tractar-lo en solitari, us asseguro que l’honor és ben merescut. Estic parlant de fer submarinisme a les Illes Medes.

Aquestes illes són el parc natural marí més gran de Catalunya i un dels més importants de tot el Mediterrani des de 1990, quan la Generalitat se n’adonà de la riquesa de la zona i decidí protegir-la. La protecció ha provocat que a les illes s’hi hagin establert una gran quantitat d’espècies, tant a l’exterior com al fons submarí, que viuen alienes al món i sense patir les accions humanes.

És precisament per aquesta naturalesa quasi verge que bussejar per les seves aigües és impressionant. A més, el fons marí de les illes Medes té diferents profunditats, essent algunes inferiors als 10 metres i d’altres coves submarines per sota dels 20. Això permet que submarinistes de tots els nivells trobin a les illes el seu refugi, el millor espai per practicar l’esport i aprendre encara més. A les zones poc profundes podrem trobar una densa capa d’algues ben il·luminades i centenars d’espècies diferents d’organismes; els peixos, acostumats a viure tranquils i a prop dels bussejadors no tindran por d’acostar-se. Saben que estan segurs.

Si baixem una miqueta més, per a bussejadors més experts, trobarem algues adaptades a la falta de llum, així com enormes roques i corals. Les estrelles de mar tenen en aquesta profunditat el seu habitat i podrem gaudir de la seva bellesa. Per sota dels 20 metres, on l’obscuritat ho regna tot trobarem els corals més bells i més de 600 espècies d’animals. Un espectacle que ningú s’hauria de perdre.

Els habitants de l’Estartit coneixen de primera mà aquesta bellesa oculta entre les aigües, per això han creat centres de busseig que no només et porten als millors llocs sinó que tenen cursos per aprendre a submergir-se. N’hi ha des del més inicial, que només et permet submergir-te a 10 metres i amb un monitor fins a cursos per a professionals que volen, per exemple, convertir-se en guies submarins.

Tot és possible a les Illes Medes, almenys a nivell de busseig, així que no us ho penseu més. Si no n’heu fet mai, és el moment d’aprendre; i si ja en sabeu, agafeu les motxilles i acosteu-vos a aquesta reserva natural!
Quan torneu, no oblideu explicar-nos l’experiència!

Foto: jesjimher a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Submarinisme a les Illes Medes, una experiència quasi divina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio